Blogia
colorblau

El aceite de la vida (Lorenzo's oil)

El aceite de la vida (Lorenzo's oil) http://www.youtube.com/watch?v=kQB06avuGiU&feature=related

La pel·lícula “el aceite de la vida” tracta sobre la vida de un nen, Lorenzo, que té la enfermetat ALD.

 

Tot comença quan, a l’escola, Lorenzo comença a tenir atacs de bogeria cap als companys.  A partir d’aquí, comença la lluita  dels pares contra una enfermetat poc coneguda pels científics. L’ únic que se sap sobre l’ALD es que els nens moren  dos anys desprès del diagnòstic per una degeneració del cervell provocada per uns alts nivell d’àcids grassos. A mesura que el cervell es degenera, el cos, progressivament,  mostra diferents símptomes: disfàcia, ceguera, sordera, atacs etc.

 

Els pares, al veure el poc estudi que s’ha realitzat sobre aquesta enfermetat, decideixen començar  una investigació científica pel seu compte. Durant mesos recorren biblioteques, universitats, estudien diferents casos de ALD  que han hagut al llarg de la història, assiteixen a reunions , s’informen sobre diferents programes, decideixen que el seu fill sigui sotmès als últims tractaments sobre l’enfermetat etc. Tot i així s’adonen de que el seu fill empitjora cada vegada més i que els científics el veuen, tan sols, com a un simple objecte d’investigació.

 

És aleshores quan els pares reprenen la seva investigació per trobar noves hipòtesis tot i no estar especialitzats en l’àmbit sanitari.

 

Aquesta pel·lícula, basada en fets reals, és un drama commovedor i intens tant pel tema com per la lliuta dels pares per salvar la vida del seu fill.

 

 

 

La ALD

El trastorn d’aquesta enfermetat es produeix per  l’acumulació d’àcids grassos de cadena llarga en el sistema nerviós, que desencadenen un atac a la mielina (la 'vaina' que protegeix les neurones) que ocasiona una sèrie de danys  neurològics (paràlisis, pèrdua de la visió, ceguera…).

Actualment  l’únic tractament acceptat és el trasplant de medul·la òssea, que implica un gran risc. També s’investiga el tractament amb teràpia gènica.

Altres experts creuen  que controlar els nivells dels àcids grassos de cadena llarga pot parar el procès neurodegeneratiu.

La hipòtesis dels Odone ( la família de Lorenzo) anava en aquesta línia: introduir certs tipus d’àcida grassos a la dieta podria reduir els nivells d’àcids grassos de cadena llarga de l’organisme. Per això van comença a donar al seu fill una combinació d’olis( denominat ara “ l’oli de Lorenzo ”).

 

Tot i això s’ha investigat sobre l’oli de Lorenzo i el director de neurogenètica, Hugo Moser, diu que l’oli restrassa l’aparicó del procés neurodegeneratiu.’’ No és un preventiu absolut, sinó que redueix les possibilitats de desenvolupar els símptomes, però no elimina el risc”.


 http://www.monografias.com/trabajos60/adrenoleucodistrofia/adrenoleucodistrofia.shtml

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2002/11/19/medicina/1037703297.html

Cristina Carbonell

0 comentarios