Facebook Twitter Google +1     Admin

Músculs artificials que faran robots millors que les persones.

20101027223925-dolor.jpg

La creació de músculs artificials ja és una mica més propera. Però el fet més rellevant és que aquests músculs no només imitaràn als músculs humans, sinó que a més a més els superaran amb diferència.

L’avans tecnològic esta sent portat a terme per uns científics de la Universitat de Texas i aquestes màquines sera capaces d’expandir-se i contraure’s fins un 220% en questió de mil·lèssimes de segon amb tan sols aplicar-li un simple impuls elèctric. Els músculs que constituiran aquestes màquines arribaran a ser més forts que l’acer i més durs que el diamant.

La nanotecnología farà possible aquesta creació, ja que podrà realitzar millons de nanofibres trenades unes amb altres fent així un material molt flextible i extremadament lleuger. Una dada rellevant és que amb tan sols 1.5 miligrams d’aquest teixit es podríen cobrir una àrea de més de 30m quadrats.

Per últim, la seva altíssima resistència a la temperatura aquest material podrà superar el 0 absolut fins els 1538°C, fet que permetría utilitzar-los en operacions extremes i en futures operacions espacials.

 

                                                                                   Carles Miró

27/10/2010 22:42 Carles Miró Enlace permanente. Tecnologia i materials


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris