Blogia
colorblau

La Destrucció d'un Satèl.lit va poder originar els anells de Saturn

La Destrucció d'un Satèl.lit va poder originar els anells de Saturn

Científics de l’Institut de Recerca Southwestern a Boulder (Estats Units) han presentat en l’edició digital de la revista Nature una explicació sobre l’origen dels anells de Saturn.

Els investigadors afirmen que els anells gelats de Saturn es van formar per l’acció de les forces gravitatòries planetàries sobre una gran lluna a mesura que aquesta migraba cap a l’interior, deixant un nucli rocós que finalment es va perdre en xocar amb el planeta gegant. Aquests descobriments es deriven dels resultats de simulacions numèriques.

L’origen dels anells de Saturn no ha estat explicat de forma adequada. Una teoria proposa que són subproductes d’una petita lluna que va derivar dins dels límits de Saturn i que va ser interceptada molt més tard per un cometa.

No obstant això, això no concorda amb la composició dels anells de Saturn, que tenen més d’entre un 90-95% de gel d’aigua i hauria necessitat un flux molt més gran d’estels.


 Els científics, dirigits per Robin Canup, utilitzen hidrodinàmiques de partícules suavitzades per simular la separació de la capa gelada gruixuda d’una lluna de la grandària de Tità, ja que creuen que el xoc d’aquest satèl.lit amb el planeta va provocar que la capa de gel es separés del planeta pròpiament dit, i creés aquests curiosos anells formats per grans roques d’aigua gelada.

Les col · lisions mútues entre els fragments gelats haurien dirigit les partícules a un anell de gel, inicialment molt més massiu que els actuals anells de Saturn. Amb l’envelliment del sistema solar, les col · lisions amb meteroides han deixat els anells de gel menys massius descoberts en l’actualitat.

Gràcies a les imatges que s’envien a la central de la missió Cassini, obtenim imatges molt concretes de la seva composició i dels moviments i trajectòria del planeta. 

 

Anna Ruiz

http://www.rtve.es/noticias/20101212/asi-se-formaron-anillos-saturno/385096.shtml

http://www.amazings.com/ciencia/noticias/310111c.html

0 comentarios