Facebook Twitter Google +1     Admin

Que és una central solar?

20111122203409-aaaaaaaaaaaaaa.jpg

 

•L’energia solar és l’energia que prové del sol en ones electromagnètiques. La utilització d’aquesta energia és renovable ja que l’energia rebuda del sol no contamina pel fet d’utilitzar-la.
En el sol hi ha reaccions nuclears de fusió (hidrogen) que fan molta energia.
La cara il·luminada de la terra rep 1000W/m²

 

•Sistemes d’aprofitament (via tèrmica):Temperatures baixes: captadors plans (col·lectors) que es basen en l’efecte d’hivernacle. Aigua calenta, calefacció... 

Temperatures mitges i altes: centrals termosolars.

•Centrals termosolars: Obtenció elèctrica a través de l’energia tèrmica obtinguda de la radiació solar. La radiació es concentra sobre un fluid i es transforma en energia tèrmica. El líquid, en passar per un intercanviador, produeix vapor que acciona una turbina, i s’obté energia elèctrica.

•Centrals amb col·lectors distribuits: Concentren la radiació solar que reben en un punt o una línea, que puja a temperatures molt altes, que produeix vapor a alta temperatura, per generar electriciatt o altres processos industrials.

 

•Conversió fotovoltaica: Transforma la radiació solar, directament en energia elèctrica, mitjançant captadors formats per cèl·lules solars o fotovoltaiques.
Rendiment de 15-20%
Centrals superiors als 6MW
•Forn solar: superfície de captació parabolica formada per miralls que reflectan la radiació rebuda i la concentren en una superfície molt petita, on es troba el forn i s’obtenen temperatures molt elevades (4000º)

22/11/2011 20:34 cmcgarbi Enlace permanente. Tecnologia i materials


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris