Blogia
colorblau

Cientifics russos arriben a 3.800 metres per sota del gel antàrtic

Cientifics russos arriben a 3.800 metres per sota del gel antàrtic

Després de més de tres dècades de perforació de l’Antàrtida,un conjunt de científics russos han arribat al llac Vostok, el qual està a 3.800 metres per sota del gel antàrtic.

Valeri Lukin, director de la expedició, diu que "Probablemente se trate del agua más pura y antigua del planeta. No tenemos pruebas directas, pero sí datos de que la superficie será estéril, aunque en el fondo del lago habrá formas de vida como termófilos y extremófilos (microorganismos que viven en condiciones extremas)"

Segons Valeri els resultats d’aqueta exploració seràn fonamentals per poder estudiar el cambi climàtic a la Terra durant els proxims segles i també ayudara a entendre com les diverses formes de vida s’han anat adaptant a les condicions extremes.

Aquet llac alberga uns 300 kilometres de llarg, 50 d’ample i casi 1000 metres de profunditat en algunes zones i la masa d’aigua dolça està situada en l’epicentre de l’Antàrtida.

Ademés també els científics van descobrir que en el centre del llac hi ha una illa , en la qual encara es desconeix que pugui albergar vida en el seu interior.

Ariadna Morales

http://www.rtve.es/noticias/20120207/cientificos-rusos-llegan-vostok-lago-antartico-agua-mas-antigua-del-planeta/496320.shtml

0 comentarios