Blogia
colorblau

Gossos paralítics recuperen movilitat gràcies a un transplantament de cèl·lules mare del musell

Científics de la Facultat de Veterinària d’Universitat de Cambridge i del MRC’s Regenerative Medicine Centri (Regne Unit) han aconseguit que gossos afectats per paràlisis tornin a caminar després d’injectar-los en la medul·la espinal un cultiu de cèl·lules procedent de les membranes mucoses del seu musell.


L’experiment, els resultats del qual han estat publicats en la revista Neurology Journal Brain, ha estat dut a terme amb 34 gossos que havien sofert dany medul·lar i que no podien caminar amb les seves potes posteriors

A 23 d’aquests gossos se’ls va injectar el cultiu de cèl·lules a la zona medul·lar danyada i a la resta se’ls va administrar un líquid neutre.

Segons els investigadors, molts dels gossos que van rebre el trasplantament, van aconseguir una considerable millora i van ser capaces de caminar en una cinta de caminar amb l’ajuda d’un arnés, encara que cap va recuperar l’ús total de les seves potes posteriors.

En declaracions a la BBC, el professor Robin Franklin, un expert en biologia regenerativa del MRC Stem Cell Institute i coautor del treball, ha assenyalat que els resultats són emocionants perquè mostren per primera vegada que el trasplantament d’aquest tipus de cèl·lules pot aconseguir una significant millorança en una medul·la espinal severament danyada.

“Tenim confiança en què amb aquesta tècnica es pugui emprar en el futur a restaurar almenys una petita part del moviment en pacients humans amb dany medul·lar, però encara queda lluny pensar que puguin recuperar totes les funcions perdudes pel dany”, ha afegit.

Franklin ha dit també que el procediment es podria usar en combinació amb tractaments farmacològics per millorar la regeneració de la fibra nerviosa i bioingenieria per substituir xarxes neurals danyades.

Els investigadors assenyalen en l’experiment les cèl·lules trasplantades van regenerar fibres nervioses a la zona danyada de la medul·la espinal. Això va permetre als gossos l’ús de les seves potes posteriors i la coordinació amb les davanteres.

No obstant això, la nova connexió nerviosa no es va produir en les distàncies llargues que es requereixen per connectar el cervell amb la medul·la espinal.

 

Fonts:

http://www.agenciasinc.es/Noticias/Perros-paraliticos-vuelven-a-caminar-tras-un-trasplante-de-celulas-de-su-hocico

http://noticias.terra.es/ciencia/perros-paraliticos-recuperan-movilidad-gracias-a-su-hocico,0d8f4241ed81b310VgnVCM4000009bcceb0aRCRD.html

Mònica Monleon

0 comentarios