Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Junio de 2012.

El treball amb anticossos guanya el premi Príncep d' Astúries d' Investigació Científica i Tècnica

20120602133758-anticossos.jpg

Els guanyadors del premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica han estat el biòleg Gregory Winter i el patòleg Richar Lerner. Han dut a terme una investigació sobre el sistema immunitari, utilitzen els anticosos com eines terapèutiques i han pogut proporcionar nous mètodes per prevenir i tractar desordres immunes, enfermetats degeneratives i diferents tipus de tumors. El seu treball, concretament, consta d’una creació d’un sistema immune en tub d’asaig on han pogut superar el nombre d’anticosos que el cos humà pot generar.

Gregory Winter, investigador britànic, destaca per la seva innovació de tècniques de creació d’anticosos terapèutics monoclonals, on ha aconseguit desarrollar tècniques perquè el cos no els identifiqui com a agents extranys.

Richar Lerner, patòleg estadounidenc, va concebre, disenyar i crear biblioteques combinatòries d’anticosos. Va separar l’esencia de la producció d’anticosos sense immunització y els seu mètode ha estat considerat com el més eficent per la producció d’anticosos totalment humans. També ha sigut pioner en el desenvolupament d’una estrategia d’estinada a catalitzar y accelerar reaccions químiques per les que els mètodes tradicionals no són eficients.

 

M’ha semblat força interessant aquesta notícia ja que si investigadors segueixen fen aquesta feina poc a poc podrem controlar molt més moltes malalties i com superar-les. Poder arribar a crear anticossos i superant el nombre que produeix el cos de manera natural ho trobo una cosa molt positiva. Podem esperar que d’aqui poc temps trobin moltes solucions a problemes que actualment no sabem ni com es produeixen i els podrem curar. Aquests avenços són molts positius per a tots, des del meu punt de vista.

 

 

 Aquesta notícia l’he trobada a aquí: http://www.muyinteresante.es/un-biologo-y-un-patologo-premio-principe-de-asturias-de-investigacion-por-sus-trabajos-con-anticuerpos

 

Nàdia Ventura

02/06/2012 13:39 cmgarbí Enlace permanente. sin tema

El cruel secret del Zoo de Barcelona

(Ja l’havia enviat fa 5 hores pero com que no surt encara ho torno a escriure, segur que es gafe i aparaixaran de cop).

Aquesta és la realitat del Zoo de Barcelona:

Tot s’explica en el video, així que us deixo el video insertat, aquest és el link:

https://www.youtube.com/watch?v=4txn7iPFYxM

És realment penós, de fora tot sembla molt bonic però la realitat és una altra...

 

Eduard Esteller

Etiquetas: ,

02/06/2012 20:33 CMCGARBI Enlace permanente. Biologia


El 70% dels càncers d'ovari es fa resistent al tractament de primera línia

20120603131117-ovarios-02.jpg

Més del 70% de les dones que tenen un càncer d'ovari es torna resistent a la quimioteràpia amb carboplatí. Això és un gran problema, perquè si hi ha una recaiguda, cosa molt freqüent que en un parell d'any passa al 80% de les afectades, tenen poques opcions de curar-se, indica Enrique Poveda, cap del Grup espanyol de Recerca en Càncer de Ovari (Geico ) durant una entrevista a Chicago, on se celebra el congrés de l'Associació Americana d'Oncologia Mèdica, la trobada mundial d'aquesta especialitat. "De fet els tractaments actuals són tan poc actius que fins i tot es planteja no donar-los si la dona té altres problemes", afegeix Poveda.

Afortunadament, es tracta d'un càncer poc freqüent: uns 3.000 o 3.500 diagnòstics a Espanya l'any. El problema és que com no hi ha indicadors previs, solen ser tardans, cosa que agreuja la situació.

La novetat presentada al congrés és una teràpia combinada que per primera vegada, "duplica el temps de progressió i redueix les recaigudes un 50%, explica el metge. El portaveu de Roche fa broma: "El Avastin al poder". I és que aquesta ja antiga molècula, amb més de 10 anys al mercat, és una de les components de la solució. Es tracta d'un fàrmac, desenvolupat per Roche, el laboratori que ha convidat a EL PAÍS al congrés, que té una activitat peculiar: no ataca els tumors, sinó que impedeix que es formin els capil · lars sanguinis que els alimenten. Per això va començar usant-se per càncer de còlon, però ara s'assaja en altres tumors. A més, els bons resultats del treball, denominat Aurelia (Roche utilitza noms de dones per als seus projectes) els permeten superar el mal gust de boca que l'agència del medicament nord-americà els revoqués la indicació que es fes servir per al càncer de pulmó.

 

Anna Ruiz Albacete

Etiquetas: ,

03/06/2012 13:11 cmcgarbi Enlace permanente. sin tema

Ratolins tetraplègics

20120603131813-1338494172-759379-1338495280-noticia-normal.jpg

Un grup d’investigadors suïssos ha aconseguit que rates amb una lesió medul · lar puguin tornar a caminar. Malgrat el bon resultat, els mateixos responsables del treball han advertit que això no significa que s’hagi trobat una cura per les víctimes de paraplegia, encara que sí "podria obrir la porta a noves formes de tractar a aquests pacients".

Les rates van recuperar la mobilitat gràcies a un tractament de neurorehabilitació de dues setmanes basat en una combinació d’estimulació electroquímica i l’ús d’un arnès robotitzat, com explica Gregoire Courtine, de l’Escola Politècnica Federal de Lausana, el coordinador del treball que publica Science aquest divendres. Gràcies a això van aconseguir que les rates recuperessin la capacitat de practicar moviments voluntaris.

Els fàrmacs que es van administrar als rosegadors tenien la missió de reemplaçar la funció dels neurotransmissors que coordinen els moviments dels membres inferiors. Entre 10 i 20 minuts després de la injecció, els investigadors van estimular elèctricament la medul · la mitjançant uns elèctrodes implantats en la pròpia medul · la.


Al suspendre les rates en l’aire amb ajuda d’un arnés perquè recolzessin les potes posteriors al terra, els rosegadors van aconseguir no només moure les cames, sinó també pujar escales al cap de diverses setmanes de tractament.

Perquè aquesta teràpia pogués aplicar-se en humans hauria de salvar, almenys, dos obstacles, segons unes declaracions realitzades a Reuters per l’especialista en lesions medul · lars Elisabeth Bradbury, del King ’s College de Londres. D’una banda, els problemes que presenten els pacients amb tetraplegies no solen tractar-se de talls nets com els que es van practicar a les rates. De l’altra, no és clar si aquest tractament combinat de fàrmacs i electroestimulació podria regenerar la funció d’una medul · la amb una lesió d’anys de durada.

 

Anna Ruiz

Etiquetas: ,

03/06/2012 13:18 cmcgarbi Enlace permanente. sin tema

El descobriment d'una nova classe de cèl·lules mare en el cervell

20120606165757-images.jpg

Un grup d’investigadors d’una universitat de Suècia han descobert un nou tipus de cèl·lules mare en el cervell adult (analitzant un teixit cerebral que provenia d’una biòpsia) que poden proliferar i formar varis tipus de cèl·lules, i, el més important que poden formar cèl·lules noves al cervell.

Molts científics esperen aprofitar això per a la cura de certes malaties cerebrals i reparar-ne lesions. 

la funció especifica d’aquestes cèl·lules encara no està del tot clara, però creuen que tenen un gran potencial per al desenvolupament d’altres tipues de cèl·lules. 

En altres òrgans han obtingut evidències que aquest tipues de cèl·lules són capaces de reparar certs teixits i cicatritzar ferides. per lo tant, el següent pas serà controlar i millorar les seves propietats am el fi de poder-les emplear en teràpies dirigides a una zona del cervell específica. 

Els autors de la investigació esperen que això pugui conduir a un nou coneixement dels mecanismes de reparació cerebral. El seu objectiu és fortalitzar aquests mecanismes i desenvolupar nous tractaments que permetin reparar lesions al cervell.

06/06/2012 16:58 Carlota Roca de Viñals Enlace permanente. sin tema


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris