Blogia
colorblau

Descobreixen com la insulina interactua amb les cèl.lules

Descobreixen com la insulina interactua amb les cèl.lules Fa un segle aproximadament que es va descobrir la insulina i, gràcies a això s’han salvat milions i milions de vides i la malaltia de la diabetis ha passat a ser només una malaltia crònica en la que els afectats no tenen cap més problema que injectar-se’n les corresponents dosis.

Tot i les investigacions que s’han arribat a realitzar, no havia estat mai clara la interacció que existia entre aquesta hormona i les cèl.lules. Ara, per fi, s’ha aconseguit averiguar. Aquest descobriment podria donar millores en el tractament per als diabètics com medicaments orals enlloc de xeringues, bolígrafs injectors o bombes d’insulina i també menors dosis.

Sent una causa de mort més gran als Estats Units que el càncer de mama i de pròstata junts i una malaltia que afecta una part tan gran de la població ja era hora que se’n descobrís com funciona i no amb especulacions incertes.

La Universitat Case Western Reserve de Cleveland, Ohio, Estats Units n’ha trobat finalment la resposta definitiva. Les cèl.lules absorveixen el sucre dels aliments com a energia per al cos, però aquesta glucosa no pot penetrar a través de la membrana si no és amb l’ajuda de la insulina, que és fabricada per les cèl.lules endocrines del pàncrees.

L’equip del Dr. Michael A. Weiss van posar a prova models estructurals mitjançant innovadors mètodes genèticomoleculars com seria la inserció de sondes especials i la seva activació amb la llum ultravioleta en el receptor. Amb això van poder obtenir imatges tridimensionals molt detallades proporcionant moltes respostes sobre la insulina.


http://noticiasdelaciencia.com/not/6449/descubren_como_la_insulina_interactua_con_las_celulas/

Àfrica Soucheiron

0 comentarios