Blogia
colorblau

Nou mètode mecànic per introduir ARN, proteïnes i micropartícules a cèl.lules vivents

Nou mètode mecànic per introduir ARN, proteïnes i micropartícules a cèl.lules vivents

Les cèl.lules vives estan rodejades per una membrana que regula què és el que entra i surt de la cèl.lula. Aquesta membrana és necessària perquè les cèl.lules controlin el seu interior, però fa que pels científics sigui més dificil introduir-hi cèl.lules grans, per obtenir imatges del interior o bé per reprogramar les cèl.lules mitjançant proteïnes. 

Uns investigadors del Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), a Cambridge, Estats Units, han trobat una manera segura i molt eficient de fer passar mol.lècules grans a través de la membrana cel.lular. Aquest nou mètode consisteix en fer que les cèl.lules travéssin un canal molt estret que provoca que les cèl.lules hagin de forçar petits orificis perquè s'obri temporalment. Qualsevol mol.lècula gran que estigui flotant a l'exterior de la cèl.lula com l'ARN, proteïnes, etc. pot passar a través de la membrana per aquest orifici mentres estigui obert.

Hi ha altres mètodes, ideats abans que aquest, per introduir mol.lècules grans a les cèl.lules, però tots presenten algun inconvenient. 

Utilitzant la nova tècnica, l'equip que ho va originar va poder enviar al medi intercel.lular proteïnes de reprogramació i va generar cèl.lules mare pluripotents amb una taxa d'èxit superior a qualsevol altre duta a terme anteriorment.  

 

http://noticiasdelaciencia.com/sec/ciencia/biologia/

http://noticiasdelaciencia.com/not/6415/nuevo_metodo_mecanico_para_introducir_arn__proteinas_y_nanoparticulas_en_celulas_vivientes/

Carla Jaulent

0 comentarios