Facebook Twitter Google +1     Admin

S'aconsegueix per primer cop fer pell artificial a partir de cèl·lules mare del cordó umbilical

20131117203128-image.jpgPer primer cop en la història de la ciència, s’ha aconseguit construir pell artificial, fent servir cèl·lules mare provinents del cordó umbilical.
Científics del departament de Histologia de la Universitat de Granada han fet un treball que demostra que les cel·lules mare mesenquimals de la gelatina e Wharton del cordó umbilical tenen la capacitat de construir epitelis de revestiment de pell i de mucosa oral. Per construir la pell artificial, a part d’aquests epitelis, biomaterial de fibrina i agarosa.
Es portava temps investigant aquesta capacitat de les cel·lules de Wharton es poguessin convertir en epitelials.
Aquest descobriment té molta importància en medicina, ja que aquest tipus de pell artificial permetrà l’aplicació immediata després de la lesió. Això suposa una avantatge immensa comparat amb els models actuals de pell artificial, que no es poden aplicar fins al cap de varies setmanes després de la lesió, ja que els models que es feien servir fins ara es fabriquen a partir de les restes de pell sana del pacient. En canvi, el nou model es pot conservar en els bancs de teixits i estar disponible en qualsevol moment.

Oriol Beà
17/11/2013 20:31 cmcgarbi Enlace permanente. sin tema


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris