Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Junio de 2013.

ELECTRÒNICA FLEXIBLE, 50% MÉS DURES QUE L'ACER

20130601130431-image.jpgEl disulfur de molibdè és un material semblat al grafit, molt abundant a la Terra i que s’ha revelat com una de les claus del futur de l’electrònica flexible, en presentar millors rendiments que els semiconductors orgànics utilitzats fins al moment. Ara un grup de recerca espanyol i holandès ha estudiat les propietats mecàniques d’aquest material en un treball pioner publicat en la revista Advanced Materials. Per estudiar aquest prometedor material els científics de la Universitat Autònoma de Madrid i laUniversidad Tecnològica de Delft (Països Baixos) van crear làmines fins a cent mil vegades més primes que un foli de paper i van estudiar el seu comportament amb un microscopi de forces atòmiques. Amb ell van aconseguir determinar la força necessària per deformar la membrana i trencar-la. Segons el treball dels científics, les nanoláminas de disulfur de molibdè són fins a un 50 per cent més dures que l’acer amb la peculiaritat que són "sorprenentment flexibles". Aquestes propietats obren un món de possibilitats per a l’electrònica del futur, doncs utilitzant plàstics com a substrats, capes ultrafinas de compostos com el disulfur de molibdè o el grafeno poden actuar millor que els semiconductors actuals. A més, com indiquen des de la Universitat Autònoma, les seves aplicacions no solament es limiten a envasos i revistes amb pantalles flexibles, sinó que també podria utilitzar-se per crear sensors versàtils com per exemple per controlar els danys estructurals d’un edifici o adherits a la roba per monitorizar pacients. El disulfur de molibdè prové de la molibdenita, un mineral molt abundant similar al grafit tant en aparença com en tacte, que es produeix en dipòsits minerals hidrotermales d’alta temperatura.

Font: http://noticiascientficas.blogspot.com.es/

DANI PÉREZ HERMS
01/06/2013 13:06 cmcgarbi Enlace permanente. sin tema

Troben sang líquida en les restes d'un mamut el que obriria la porta a la seva clonació

 

Un equip d'internacional de científics han confirmat la troballa de sang líquida en el cadàver d'un mamut. Els experts han mostrat el seu entusiasme davant la possibilitat que aquesta troballa els permeti clonar a aquest animal prehistòric.
Segons ha assenyalat el director de l'expedició, Semen Grigoriev, les restes congelades pertanyen a una femella de mamut lanudo, que podria haver mort a l'edat de 60 anys, és a dir, fa 10.000 o 15.000 anys. "Quan vam trencar el gel sota el seu abdomen, va fluir sang, molt fosca. És el cas més sorprenent que he vist en la meva vida", ha relatat el científic.

Grigoriev creu que la sang va poder romandre líquida al llarg de tants anys perquè "va caure en un pou d'aigua o en un pantà, probablement fins a la meitat de la seva altura, mentre que la resta del seu cos es va congelar".

Però el principal motiu d'alegria per a aquesta expedició és que "aquest descobriment ofereix possibilitats reals de trobar cèl·lules vives i concretar el projecte de clonació d'un mamut".

La Universitat de Iakutsk (Sibèria), que també forma part de la recerca, va signar l'any passat un acord amb el sud-coreà Hwang Woo-suk, un especialista en clonació. En el cas que es trobin finalment les cèl·lules vives, el seu nucli serà transferit a òvuls d'elefant amb l'objectiu de produir embrions amb ADN de mamut, que serien després col·locats en l'úter d'una elefanta d'Àsia.

 

http://www.ecoticias.com/naturaleza/79339/Encuentran-sangre-liquida-restos-mamut-abriria-puerta-clonacion

Ariadna Amores.

01/06/2013 13:38 cmcgarbi Enlace permanente. Biologia


Són fiables els assaigs de medicaments a l'Índia?

Els assaigs de fàrmacs es practiquen en persones que s'hi presenten voluntàriament assumint els riscos a canvi d'una remuneració econòmica i una assegurança per part de la farmacèutica.

Aquests assaigs estan sotmesos a uns controls molt estrictes per tal de garantir la salut del individu que prova el medicament i llistar-ne tots els efectes secundaris en l'organisme. Donades les característiques d'aquests assaigs, el preu que les entitats de prova cobren a les farmacèutiques és molt elevat.

D'aquesta manera, igual que amb la mà d'obra de les fàbriques, els assaigs mèdics s'han deslocalitzat dels països més desenvolupats a països amb menys recursos com l'Índia. A l'Índia, diversos instituts ofereixen ràpids assaigs d'una durada d'un mes a uns preus que les empreses del primer món no poden competir. 

Llavors, són igual de fiables? Rotundament no. Els voluntaris indis encadenen aquests assaigs i no són estudiats de cap manera. Podríem dir que els instituts de proves que duen a terme aquestes pràctiques simplement vigilen que el pacient no mori durant l'assaig. Ni els efectes secundaris, ni l'historial mèdic del voluntari són tinguts en compte.

Els informes que surten d'aquests assaigs per tant, són quasi inventats. I això pot arribar a fer molt de mal a tots els pacients del món en general.

Enllaç al 30 minuts "Assajos clínics low cost"

http://www.tv3.cat/30minuts/reportatges/1882/

 

Guillem Allepuz

Fonts: 30 minuts "Assajos clínics low cost"

04/06/2013 16:39 cmcgarbi Enlace permanente. Salut/Medicina

The Empordà's wetlands

INTRODUCTION

 

The Empordà’s wetlands are one of the parks with the most exceptional and characteristic animals, plants and landscapes of Spain. These characteristics make move over thousands of people around the world every year and, It’s landscapes attract dozens of species of  animals.

It was founded in 1983 after long and intense campaign that stretched from 1976 against the construction of a residential urbanization.

 

 

ANIMALS AND PLANTS

 

Many species are characterized by extremly ambiental factors.

A lot of differents plants and animals characteristics.

Exclusive and very unsual species presented by the park.

The vegetables and animals organitzation refers to the differents sectors and habitats.

 

 

RECOMMENDATIONS

 

It’s preferable to visit the park in spring, because in summer is so hot and in winter so cold, to enjoy the visit.

Also is preferable to come with sun cream and repellent for the mosquitoes.

 

 

INFORMATION

 

The park also have offices and an information center where you can ask for information, contract visits with a guide, buy park’s book, etc...

For more information:

 

PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDA

Información turística

El Cortalet - Ctra. de Sant Pere Pescador km 13,6
17486 CASTELLO D'EMPURIES

Tel.: 972 45 42 22

Fax: 972 45 44 74

Web: www.parcsdecatalunya.net

 

Anton Rosa

 

 

04/06/2013 20:50 cmcgarbi Enlace permanente. sin tema

What an explosion!

The Big Bang created all the matter and energy in the universe and laid the groundwork for every explosion since. And we are not talking about little explosions. This explosions, as you will see in the video, are amazingly huge and terribly hard. It would make a difference...

 

Anton Rosa

http://www.youtube.com/watch?v=g2HXkVinkEI

 

 

04/06/2013 21:12 cmcgarbi Enlace permanente. sin tema


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris