Blogia
colorblau

Pot una cullera canviar el sabor?

Pot una cullera canviar el sabor? El futur de la gastronomia no passa només pel simpàtic robot que ens serveix el sopar que ens va prometre el cinema de ciència-ficció dels cinquanta. És més, aquests serien unes innovacions menors comparades amb d’altres que ens estalviarien ingerir certs aliments antipàtics per a l’organisme (la sal, el sucre ...) sense condemnar-nos a una vida de sopars soses i oblidables. I aquestes ja estan arribant a poc a poc: tenidors que desprenen aromes, culleres que salen nostres menjars o sabors que podran descarregar-se d’una base de dades i ser incorporades als coberts perquè puguem degustar en els plats sense passar pels fogons.

Ho estan aconseguint amb invents tan sorprenents com una cullera que a través de l’electricitat aconsegueix que els menjars sàpiguen salades mitjançant un mecanisme meitat intrigant meitat aterridor: l’utensili crea els sabors a la llengua de l’usuari amb descàrregues elèctriques i les diferents freqüències dels guspires d’ones provoquen les conseqüents impressions que el que es pren és salat, dolç, agre o amarg.

 
Desenvolupada pel científic Nimesha Ranasinghe i el seu equip, la cullera, que han anomenat taste +, al seu torn evolució d’una interfície avui, vista amb perspectiva, ja una mica rudimentària.


"El gust no és només gust. És una sensació multisensorial i necessitem les olors, colors, experiències prèvies, textures ", ha declarat Ranasinghe a la revista New Scientist. "Estic intentant integrar els diferents aspectes d’aquestes sensacions", afirma. Aquesta cullera esta ideada principalment per a persones amb diabetes o per persones que no puguin menjar sal, per aixi poguer donarli mes sabor als àpats.

Aquest invent té molta projeccio de futur però, ara per ara s’haura d’anar femt proves i anar-lo perfeccionan.




http://elpais.com/elpais/2014/11/04/icon/1415121855_649929.html



Àlex Vilaclara

0 comentarios