Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Abril de 2014.Es fa una intervenció pionera a una embaraçada

20140403194146-image.jpgPer primer cop al món, l'Hospital de la Vall d'Hebron col·loca una pròtesi de vàlvula aòrtica biològica amb un catèter a una embaraçada. Tot i que ja fa quatre mesos de la innovadora operació s'ha fet publica aquesta setmana després de comprobar que s'ha dut a bon terme l'embaràs i que el nen ha nascut en bones condicions.

Després de fallar-li la vàlvula que ja tenia, hi havia dues possibilitats. La primera era una cirurgia agressiva amb la que el nen no tenia masses possibilitats; la segona una tècnica anomenada "valve in valve", vàlvula dins d'una vàlvula minimament invasiva, aquesta és la que es va fer servir. Consistia en introduir un catèter per l'artèria femoral fins al cor i mitjançant un "globus" augmentar la cabitat arterial i col·locar la nova vàlvula dins de l'anterior. "Com capes d'una ceba" deia el Doctor Bruno Garcia, cap de la Unitat d'Hemodinàmica.

Si en voleu saber més podeu consultar:

http://www.medtronic.es/su-salud/enfermedad-cardiaca/terapia/reemplazo-valvula-aortica/beneficios-riesgos/index.htm

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/article/007407.htm

Webgrafia:

http://www.abc.es/salud/noticias/20140331/abci-operacion-embarazada-cardiopatia-201403311411.html

03/04/2014 19:41 Erola Massagué Enlace permanente. Salut/Medicina

Mosquits transgènics contra el Dengue

http://actualidad.rt.com/ciencias/view/124927-brasil-mosquitos-geneticamente-modificados-dengue20140415111946-photo1.jpg

Aquest dijous l’agència oficial de bioseguretat del Brasil va aprovar l’ús comercial de mosquits genèticament modificats amb la finalitat de lluitar contra el perillós virus del dengue. Així, s’espera reduir la població dels transmissors d’aquesta malaltia.

El dengue es produeix per la picada del mosquit Aedes aegypti, que prolifera a les aigües estancades. Són només els mosquits femella els que divulguen la malaltia, contra la qual no s’ha trobat encara vacuna.

Per tant, els científics van aconseguir crear mosquits mascle d’aquesta espècie que seran alliberats per copular amb les femelles. Amb la nova tecnologia, van inserir dos gens en els mosquits mascles. Després de ser alliberats aquests mosquits mascles copulen amb femelles i transmeten un defecte congènit que mata la seva descendència abans d’arribar a la maduresa. La idea és que s’aparellin amb femelles i que les seves cries morin abans de reproduir-se.

Es tracta del primer insecte modificat genèticament legalitzat al país.

El nou tipus de mosquit va ser creat en un laboratori a l’estat de Bahia, al nord-est del Brasil, per la companyia britànica Oxitec, on han experimentat amb aquests mosquits transgènics des del 2011. Mentrestant, Oxitec necessita encara registre i autorització de l’agència sanitària brasilera.

Davant el temor dels ecologistes, alarmats pel risc que els mosquits transgènics podrien representar per a l’ecosistema de la zona, Oxitec va assenyalar en un comunicat que el risc ambiental que representa el mosquit transgènic és "insignificant" i que els resultats van ser "extremadament eficaços".

El dengue és una malaltia tropical que a dia d’avui no existeix vacuna. Segons l’OMS, si fa 50 anys es parlava de 15.000 casos registrats en 9 països, avui dia ja són 390 milions les persones que pateixen dengue en més de 100 països. Només al Brasil gairebé mig milió de persones s’infecten anualment, amb desenes de casos mortals. Els infectats per aquesta malaltia pateixen febre sobtada, mals de cap i musculars, i en casos extrems, poden morir per hemorràgia.

 

Paula Alvarez

15/04/2014 11:23 Anónimo Enlace permanente. Salut/Medicina


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris