Blogia
colorblau

La llum artificial altera els ecosistemas marins.

La llum artificial altera els ecosistemas marins. La llum artificial que emana per les nits de les instal·lacions portuàries, les embarcacions i les ciutats i pobles costaners podria estar alterant la composició de les comunitats d'invertebrats marins, cosa que, amb el temps, acabarà tenint un marcat efecte en els ecosistemes oceànics.
Així ho ha posat de manifest un equip d'ecòlegs de les universitats d'Exeter i Bangor en un estudi publicat a la revista Biology Letters, de la Royal Society. Segons aquests experts, que van centrar la seva recerca en l'estret de Menai, enfront de Gal·les, les larves dels invertebrats utilitzen la radiació lluminosa per localitzar els hàbitats més adequats on assentar-se, créixer i reproduir-se.
 
En aquest sentit, la llum artificial pot tant impedir com encoratjar que moltes espècies colonitzin una determinada regió. Algunes, com certs anèl·lids poliquets, es fixen al cas dels vaixells i altres estructures, a les que acaben danyant. El nou assaig manté, precisament, que la llum artificial afavoreix aquest fenomen i altera la distribució d'aquests organismes en la natura.
 
Els científics indiquen que la creixent urbanització dels litorals s'està produint un gran augment de la contaminació lumínica. Segons sembla, aquesta té un major impacte en les regions tropicals, on les aigües solen ser més clares. En elles, la llum penetra fins a una major profunditat i afecta més individus, com les larves de corall.
És curiós com tot el que fan els humans pot afectar de tal manera a l'ecosistema de la naturalesa. És difícil que tot ecosisitema de la terra sobrevigui en perfectes condicions, alumillor els humans ens hauriem de reservar una mica els nostres "caprichos" i preocupar-nos una mica més per els ecosistemes que ens envolten ja que formen, la majoria, part de la nostra supervivència.

0 comentarios