Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes a Abril de 2015.

Induir la formació de noves cèl·lules cerebrals mitjançant estimulació elèctrica d'alguns punts del cervell

20150411162317-image.jpgS’ha obert una via alternativa per al desenvolupament de nous tractaments contra la pèrdua de memòria i altres problemes mentals associats a la destrucció de cèl·lules cerebrals que sofreix la gent afectada per malalties com la d’Alzheimer i el Parkinson.

L’equip del neuròleg Lee Wei Lim i Ajai Vyas, de la Universitat Tecnològica Nanyang (NTU) a Singapur, ha trobat una nova manera de compensar aquesta pèrdua de cèl·lules cerebrals, basat en l’enviament d’impulsos elèctrics a certes àrees del cervell per promoure el creixement de noves neurones.

La tècnica en la qual es basa és coneguda com a estimulació cerebral profunda, i es tracta d’un procediment terapèutic que ja s’usa en algunes parts del món per tractar diversos trastorns neurològics, com els tremolors o la distonía, la qual es caracteritza per contraccions musculars involuntàries i "espasmos".

Els científics de la NTU han descobert que l’estimulació profunda del cervell es pot usar també per augmentar el creixement de les cèl·lules cerebrals, ajudant així a mitigar els problemes mentals provocats per malalties com la d’Alzheimer i la de *Parkinson, sobretot en la memòria a curt i llarg termini.


La seva recerca ha mostrat que, usant petites quantitats d’electricitat que estimulin zones de la part frontal del cervell que intervenen en la capacitat de retenir records, es pot provocar la formació de noves neurones.

L’increment de cèl·lules cerebrals promou un aprenentatge millorat, augmenta la formació general de records i la seva conservació, i fins i tot podria reduir l’ansietat i la depressió si s’ha de jutjar per algunes recerques prèvies.


(Fotografia: Des de l’esquerra, Lee Wei Lim i Ajai Vyas.)

http://noticiasdelaciencia.com/not/13533/inducir-la-formacion-de-nuevas-celulas-cerebrales-mediante-estimulacion-electrica-de-algunos-puntos-del-cerebro/


Mariona Maldonado
11/04/2015 16:23 Cmcgarbi Enlace permanente. Salut/Medicina

El cacau retarda l'avanç de la diabetis tipus 2

L’Institut de Ciència i Tecnologia d’Aliments i Nutrició del Consell Superior de Recerques Científiques, la Universitat Complutense de Madrid i el Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades de l’Institut de Salut Carlos III, Espanya, van realitzar un estudi que conclou que el cacau retarda l’avanç de la diabetis tipus 2.

El cacau, per ser un aliment ric en compostos bioactius com els flavanols amb una gran quantitat de propietats antioxidants i antiinflamatories, ha demostrat, en aquesta recerca, que és capaç de retardar la progressió de la diabetis tipus 2 frenant la pèrdua de massa i funció de les cèl·lules beta del pàncrees.


Per arribar a la conclusió, els experts van realitzar diversos experiments amb ratolins de laboratori que van ser alimentats amb una dieta rica en cacau durant l’etapa prediabética.

En el resultat es va observar una disminució dels seus nivells de hiperglucemia, una millora en la sensibilitat a la insulina i una ralentització de la pèrdua de massa i funció de les cèl·lules beta pancreàtiques. A més, els ratolins van presentar increment en les seves defenses antioxidants del pàncrees, la qual cosa va conduir a una millora de la situació d’estrès oxidatiu i mort cel·lular tan característica de l’estat prediabétic.

 

 20150412124634-cacao.jpg

 

http://www.muyinteresante.es/salud/articulo/el-cacao-retrasa-el-avance-de-la-diabetes-tipo-2-661428490421

 

Judit Ruiz

12/04/2015 12:50 cmcgarbi Enlace permanente. Salut/Medicina


"Office Lens" el nou escàner de pissarres i de documents

20150414183315-office-lens-0.jpg

Fa temps que Microsoft va deixar enrere l’exclusivitat dels seus productes, i ja no té problemes per publicar els seus programes i aplicacions de referència en el maquinari o els sistemes operatius de la competència. El recent Office per iPad és un bon exemple. Fins i tot Cortana, l’assistent de veu de Windows Phone (i Windows 10) arribarà a iOS i Android en forma de app. Avui, la companyia de Redmond anuncia una altra app exclusiva que es converteix en multiplataforma. Es tracta de Office Lens, el popular escàner de documents de Windows Phone, que ara s’estrena en iOS i Android.
Amb una puntuació mitjana de 4.6 sobre 5 en més de 18.000 reviews, Office Lens és una de les apps més populars de Windows Phone, encara que és veritat que no té molta competència.
Es tracta d’un escàner de documents que no es limita a fer una simple foto als papers, sinó que és capaç de corregir l’angle i mostrar en primer pla documents que fotografia des d’un lateral. No importa des d’on facis la foto, sempre obtindràs el document com si haguessis fet la captura des d’a dalt. Resulta molt útil per escanejar rebuts, cartells, o projectes professionals. Una altra de les funcions més pràctiques de Office Lens és que emmagatzema aquests documents en OneNote o en el núvol, a través de OneDrive, per compartir-los automàticament amb tots els teus dispositius i PCs. Per descomptat, és 100% compatible amb Microsoft Office. Office Lens incorpora programari de Reconeixement Òptic de Caràcters (OCR) que permet convertir la imatge dels documents en text, per guardar-los en format Word. També exporta fotos i textos a PDF i PowerPoint Si escaneges una targeta de visita, és capaç d’extreure noms, adreces i telèfons per afegir-los a la teva llista de contactes.

En aquest vídeo Microsoft explica els seus principals funcions:

http://bcove.me/f3qj5fh3

Raúl Fernández

http://reparar-iphone.com/office-lens-escanea-documentos-con-iphone/

http://www.cnet.com/es/noticias/microsoft-office-lens-convierte-iphone-celular-android-escaner-moderno/

http://www.tecnopasion.com/microsoft-presenta-escaner-documentos-office-lens-13651/


14/04/2015 18:35 cmcgarbi Enlace permanente. TIC'S

Nou projecte de exploració mamària

20150422090850-image.jpgAvui en dia, a més de 20 consultes ginecòlogues i hospitals alemanys s’està aplicant un nou funcionament per detectar càncers de mama. Aquest projecte s’anomena Discovering Hands, i ha sigut creat per una empresa social que ha volgut crear un nou camp de treball per totes les dones cegues.

El procediment que es segueix es el típic, el ginecòleg et demana que passis a la sala d’exploracions mamàries i allà et rep una dona que col·locarà unes tires de colors al teu cos, per guiar-se. Tot seguit iniciarà una exploració que durarà entre mitja hora i una hora, en la qual palpará les gandules mamàries en busca de tumors. També et proporcionarà solucions a les possibles preguntes que puguis tenir sobre el càncer i tots els asumptes que er rondin per el cap.

La exploració tàctil es considera una eina molt valuosa per detectar els tumors aviat. A Espanya es detecten uns 22.000 nous casos cada any. Tot i així, el projecte es va crear per que molts ginecòlegs no posaven en practica aquesta palpació correctament (tarda en un parell de minuts i cadascun ho feia de manera diferent). Frank Hoffmann va adonar-se d’això i va pensar en recórrer al gran tacte que té la gent cega.

Les dones que volen obtenir aquest títol, passen nou mesos estudiant-lo. S’ha provat que aquestes especialistes son capaços de detectar un 50% de teixits més petits que els que poden detectar els metges.

Ara s’està intentant promoure aquesta idea alemana que ha rebut un gran acolliment com a inserció de la gent amb discapacitats al món laboral, i un dels set projectes d’emprendiment de la empresa es visitar Espanya per promoure aquest projecte.


Claudia Jové
Link: http://www.quo.es/salud/mujeres-ciegas-para-buscar-tumores-de-mama
22/04/2015 09:09 Cmcgarbi Enlace permanente. Salut/Medicina


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris