Blogia
colorblau

Investigant el món submarí

Investigant el món submarí

 En l’actualitat sabem molt sobre l’espai, però hi ha milers de detalls sobre el món submarí que encara no encara se’ns escapen (els científics estimen que hi ha milers d’espècies sense descobrir). Un equip de la ciutat d’Osaka està treballant per canviar això, i conèixer més la vida marina del nostre planeta, la Terra.

En la FX Expo 2010 van presentar dos peixos robòtics, amb finalitat de filmar la vida submarina, dissenyats en la universitat d’Osaka  per un grup d’enginyers.

El seu principal objectiu va ser fer-lo moure com un peix real. Aquest peix té una articulació  frontal, la qual és controlada magnèticament , per poder nedar cap a endavant. Pot sortir a la superfície o capbussar-se, canviant el seu centre de gravetat pel que pot nedar i moure’s com un peix real.
Existeix un altre prototip de major grandària que és el que es pretén utilitzar per a la investigació submarina. El segon, d’una grandària molt major, és un prototip del peix que esperen utilitzar per estudiar la vida marina. Aquest porta 4 cèl·lules de combustible de peròxid d’hidrogen per proveir oxigen sota l’aigua, amb la idea que li ajudi a nedar i filmar la vida submarina durant almenys tres dies.

I encara que saben que queda molt treball per endavant, confien en que podrà moure’s com un peix real. Quan li van preguntar a Tomoyuki si no temia que el peix termines sent el sopar d’altres peixos; ell va contestar “si arribés a passar, no em preocuparia, perquè seria un testimoni de la semblança amb el peix real.

 

Enllaços:

http://tecnologia7.net/avances-tecnologicos/peces-robot-para-estudiar-la-vida-submarina/

http://aavilaru.blogspot.com/2010/04/peces-robot-para-estudiar-la-vida.html

http://jdhernandezg.blogspot.com/2010/04/peces-robot-para-estudiar-la-vida.html

Mireia Cano

0 comentarios