Blogia
colorblau

Es descobreix un nou tipus de cèl.lula cerebral

Es descobreix un nou tipus de cèl.lula cerebral

Uns científics han descobert un seguit de cèl·lules cerebrals, fins ara desconegudes, que regulen les funcions cardiovasculars com per exemple el ritme cardíac i la pressió arterial. Aquest grup de científics esperen que aquest descobriment sigui útil en un futur pel tractament de malalties cardiovasculars.

Aquestes cèl·lules  - descobertes a l’Institut de Karolinska a Suècia- van ser identificades en ratolins.

Les cèl·lules es desenvolupen en el cervell amb l’ajuda de l’hormona tiroidea. Els pacients en els quals està alterat el funcionament de la glàndula tiroides, i que per tan produeixen moltes o poques hormones tiroides, tenen el risc de desenvolupar problemes amb aquestes cèl·lules cerebrals. Això afecta al funcionament del cor i poden arribar a provocar greus malalties cardiovasculars.

És molt probable que els pacients que pateixen hipertiroïdisme ( producció alta de l’hormona tiroidea) o hipotiroïdisme (producció baixa de l’hormona tiroidea) i no rebin cap tipus de tractament especial, tinguin problemes cardíacs. Abans del descobriment, els científics es pensaven que era únicament perquè l’hormona afecta directament al cor. Ara, però, saben que aquesta hormona afecta indirectament al cor a través de les “noves” neurones.

Aquest descobriment fa que hi hagi una nova manera de lluitar contra aquestes malalties cardiovasculars. Si els científics aprenen a controlar aquestes neurones, serà possible tractar - a través del cervell- certes patologies com per exemple la hipertensió. No obstant, aquesta possibilitat encara està lluny en el futur tal i com reconeixes el científic Mittag “ Una conclusión más inmediata es que es de suma importancia identificar y tratar a las mujeres embarazadas que padecen de hipotiroidismo, ya que su bajo nivel de hormona tiroidea puede afectar a la producción de estas neuronas en el feto, y esto a la larga puede causar trastornos cardiovasculares en los hijos".

 

Júlia Ayats, Marx

Links: http://noticiasdelaciencia.com/not/6144/descubren_un_nuevo_tipo_de_celula_cerebral/

http://actualidad.rt.com/ciencias/view/82091-neuronas-cerebrales-pueden-regular-funcion-cardiaca

0 comentarios