Blogia
colorblau

Al cap i a la fi no som tan diferents..

Al cap i a la fi no som tan diferents..

Els primatòlegs Michael Huffman , Charmalie i Jean Baptiste Leca de l’institud d’investigacions de primats de Kyoto (Japó) es van dedicar a estudiar el comportament dels macacos quan han de manipular pedres. La manipulació de pedres entre membres del mateix gènere ha estat transmesa dels exemplars més vells als més joves. Aquest estudi que ajudarà a entendre millor els comportaments dels primats inclou també la manera que tenen els primats de recol•lectar les pedres, transportar-les i emprar-les per dur a terme diversos costums com podrien ser llençar-les o fregar les unes amb les altres.

L’estudi consistia en observar les famílies de micos i extreure’n conclusions. Després d’estudiar-los a fons, els científics van determinar que si la mare de la cria exhibeix davant del seu fill com es fan servir les pedres, el percentatge que la cria adquireixi aquestes facultats augmenta en un 75%. Aquests estudis suggereixen que la freqüent manipulació de pedres per part de les mares crida l’atenció de les seves respectives cries i com a conseqüència, els petits macacos adquiriran el mateix comportament, i inclús molt més ràpid que la resta.

Cada dia em sorprenc més del món animal, mai deixarem de descobrir coses noves sobre aquests curiosos animals. El que em crida l’atenció, és que el seu comportament és molt semblant al nostre. Tots quan som petits no fem més que repetir el que diu el nostre germà o el que ens ensenyen els nostres propis pares. Ho trobo molt interessant i cada dia t’adones que al cap i a la fi no som tan diferents els uns dels altres.
http://www.solociencia.com/biologia/09030306.htm

Ramon Camps

0 comentarios