Facebook Twitter Google +1     Admin

Com evitar que els robots amb potes no s’encallin a la sorra.

20090317220453-cmcrobot.jpg

Els actuals i avançats robots mòbils que exploren terrenys del globus terrestre i fins i tot de Mart presenten unes dificultats per travessar la sorra i altres superfícies granulars.

Un nou estudi aborda el que podria ser la primera observació detallada al problema de la locució de robots amb potes sobre superfícies granulars.

S’ha investigat la interacció entre les aletes d’animals i el medi aquàtic, però la interacció entre les potes i la sorra és un camp bàsicament inexplorat. La sorra, tot i que ens sembla quotidiana i sense interès, és un medi exòtic. Un terreny amb sorra representa un obstacle per a la locomoció perquè pot alternar les característiques pròpies d’un medi sòlid, i les que són típiques d’un medi fluid.

És per això que s’han fet una sèrie d’experiments per poder millorar aquest aspecte de la robòtica.

Per obtenir més informació entreu :

http://www.amazings.com/ciencia/noticias/160309b.html

http://www.scitech-news.com/ssn/index.php?option=com_content&view=article&id=1030:researchers-learn-why-robots-get-stuck-in-the-sand-and-how-to-keep-them-going&catid=42:computing&Itemid=62Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris