Blogia
colorblau

L'OMS incrementa fins a 3.440 la xifra d'infectats per la grip A

L'OMS incrementa fins a 3.440 la xifra d'infectats per la grip A


• Els EUA superen Mèxic en nombre d’afectats per primera vegada des que es va iniciar l’epidèmia
• Itàlia i el Brasil registren casos de contagi entre persones que no han viatjat a zones de risc

EL PERIÓDICO
GINEBRA

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va revelar ahir que els casos confirmats de persones infectades pel virus de la grip A/H1N1 ja eren 3.440, prop d’un miler més que les certificades un dia abans (2.500), i que els EUA (amb 1.639 casos) havien avantatjat per primera vegada Mèxic (1.364 malalts) en nombre d’afectats des que, fa dues setmanes, es va conèixer la malaltia. L’espectacular creixement del balanç en una sola jornada és atribuïble precisament a la xifra de malalts confirmats en 43 estats dels EUA, que s’ha disparat a partir del moment en què s’ha intensificat la distribució d’equips de detecció del virus.
Tot i així, els estralls que el virus ha causat a Mèxic, on han mort 45 persones, no són comparables en absolut als provocats per la malaltia als EUA, on la grip A ha provocat, oficialment, dues morts. A més, és probable que durant els pròxims dies Mèxic lideri una altra vegada l’estadística d’infectats d’acord amb la informació que estan analitzant les seves autoritats sanitàries, que ahir parlaven de 1.600 casos confirmats, tot i que la xifra encara no havia estat traslladada a l’OMS.
Mentrestant, a Espanya, el balanç facilitat ahir a la tarda pel Ministeri de Sanitat i Política Social assenyalava que fins ara s’havien detectat 95 malalts de grip A, dos més que un dia abans, la majoria a Andalusia, el País Valencià i també Catalunya. Cap d’ells es troba hospitalitzat. 30 persones més, una desenes menys que divendres, estaven sent investigades per comprovar si l’afecció que patien es podia arribar a atribuir a aquest virus.

L’OMS també va constatar ahir que els països en què havia irromput la grip A ja sumaven 29, quatre més que divendres. Entre els últims que s’han incorporat a l’estadística hi ha el Japó i Austràlia i, en els dos casos, la malaltia va arribar a bord de vols procedents dels EUA.
El Govern japonès va confirmar que tres ciutadans del seu país, un professor d’ensenyament secundari i dos alumnes adolescents que formaven part d’un grup que havia realitzat un viatge d’estudis al Canadà i que havia aterrat a l’aeroport de Tòquio-Narita procedent de Detroit (EUA), havien contret aquesta malaltia. Els tres mostraven diferents símptomes gripals, cosa que va disparar l’alerta tan bon punt van arribar. Després de diverses anàlisis es va confirmar, finalment, que patien la malaltia. El seu estat ahir era estable. El ministre de Sanitat, Yochi Masuzoe, va comparèixer immediatament a la televisió per informar sobre els primers casos detectats al país i va demanar tranquil.litat a la població.
Una dona que va tornar dels Estats Units es va convertir, igualment, en la primera persona portadora d’aquest virus descoberta a Austràlia. La ministra de Salut, Nicola Roxon, va explicar que la malalta, que va viatjar en un avió que va aterrar dijous a l’aeroport de Brisbane, probablement havia contret la grip A als Estats Units i que quan va arribar a Austràlia ja havia superat la fase àlgida de la infecció. Roxon va afegir que ara es tractava de contactar amb tots els passatgers del vol en què va viatjar l’afectada per poder comprovar si pateixen la grip, encara que els experts pensen que és poc probable.

 

Anna Monleón

0 comentarios