Blogia
colorblau

La retina, el primer òrgan en ser regenerat.

La retina, el primer òrgan en ser regenerat.


Segons una entrevista a Shina Yamanaka, lider mundial de la investigació sobre cèl·lules mare, assegura que el primer òrgan del cos que podrà ser regenerat completament serà la retina, encare que també diu que podrien passar anys.
Fa 5 anys que ja va descobrir la possibilitat de poder regenerar les cèl·lules mare i a partir d'aquí es va obrir un món a la investigació.
En aquesta entrevista ens afirma que a partir de la clonació de la ovella Dolly es van obrir moltes portes i es va pensar que a partir d'aquí es podia fer gairebé de tot en el context de la biomedicina.
La entrevista també ens mostra un punt interessant en el món de la ciència i es que a vegades a partir d'una casualitat pots arribar a ser mundialment conegut ( en aspectes mèdics) i per tant en poc temps arribar a aconseguir l'èxit.
La intenció de la biomedicina es únicament ajudar als malalts, i ens assegura que el primer òrgan que es regenerara en cèl·lules mare es la retina ja que no cal una gran quantitat de cèl·lules per tal de que es regeneri i també resultaria fàcil fer un seguiment de les cèl·lules i si hi hagués algun problema es podria arreglar amb làser.

http://www.lavanguardia.com/salud/20110615/54170804863/la-retina-sera-el-primer-organo-que-regeneremos.html

Carla Junyent Olivar

0 comentarios