Blogia
colorblau

Eva

Eva

L’article parla sobre Eva, un robot autònom que s’ha creat per investigar i cercar medicaments per combatre la malària o el càncer. Desenvolupa fàrmacs molt més ràpid i molt més barat del que ho faria qualsevol investigador humà.

 

Aquest robot no és un projecte de futur, sinó que ja s’esta utilitzant. Eva ha donat les seves primeres passes com a científica. Ha descobert la relació entre un compost que s’utilitza en la lluita contra el càncer i que podria utilitzar-se també per combatre la malària.

 

Un dels factors que fa que cada cop s’investigui més en la creació de robots científics, és què són capaços de desenvolupar i demostrar automàticament hipòtesis que expliquin les observacions, a més a més de fer experiments en el laboratori, interpretar els resultats per millorar les seves hipòtesis i repetir el procés per arribar a conclusions més exactes. Poden fer el mateix que fa un equip d’investigació humà però molt més ràpid.

 

A més, els robots tenen la capacitat de recordar moltíssima informació sobre un tema en concret. Això fa possible construir robots especialitzats en una sola malaltia. 

 

Steve Oliver, creador d’aquest robot, explica que Eva ha estat creada per automatitzar les primeres fases en el disseny de nous medicaments. Assegura què el robot és capaç d’analitzat més de 10.000 compostos diferents cada dia, molt per sobre del que podria analitzar qualsevol equip d’investigació.

 

Opino que és un gran avenç en el mon de la tecnologia i la ciència. Si el projecte es desenvolupa a gran escala suposaria obtenir resultats molt eficients en el combat de determinades malalties, bàsicament molt més ràpid que qualsevol equip d’investigació humana. Com en altres grans avenços tecnològics, la creació d’aquest tipus de robots, acaba eliminant molts llocs de treball en l’àmbit de la investigació. No només substitueix persones, sinó que fa les seves feines 3 o 4 vegades més ràpid. Suposo que en un futur, s’acabarà trobant un punt d’equilibri entre aquest tipus de màquines i els humans per tal de que treballin junts, amb processos d’investigació i desenvolupament de medicament 20 vegades més ràpids dels que hi ha ara.

 

 

Jordi Sacristan 

 

0 comentarios