Blogia
colorblau

Trobada a Siberia una nova espècie d’humans que van viure fa 40.000 anys

Trobada a Siberia una nova espècie d’humans que van viure fa 40.000 anys

La seqüència genètica de l’òs d’un dit trobat a la cova de Denisova, en el macís d’Altai, al suur de Siberia, ha permès als científics identificar un nou tipus d’homínid, el X-Woman, que va viure a les muntanyes d’Àsia Central fa uns 40.000 anys. L’estudi ha sigut portat per Johannes Krause, de l’Institut Max Planck d’Antropología Evolucionista, de Leipzig (Alemanya).

L’ànalisi, del que ha informat la revista Nature, indiva que l’òs correspon a un nen de 6 anys. Aquest ADN mitocondrial, que no coincideix amb el del homo erectus, correspon a una migració procedent d’Àfrica, diferent de les protagonitzades per els avantpassats de l’home neardental en el continent.

L’edat del fòssil trobat indica que l’espècie en qüestió podria haver coexistit amb els neardentals i el ser humà modern en aquella regió.

Els científics no han pogut confirmar el sexe de l’homínid, tot i que en anglès l’han anomenat X-Woman, ja que el descobriment s’ha basat en el ADN dels mitocondris, que només s’hereda per vía materna.

Un altre misteri està en el fet de que enlloc de Siberia, on s’ha efectuat la troballa, s’han trobat altres artefactes molt més moderns, de pedra i òs, inclòs un braçalet i altres adorns.

Segons els científics, la troballa obliga a revisar les teories sobre les migracions procedents d’Àfrica. En lloc de que els humans sortissin d’aquell continent, es planteja que fos un procés continu i oscilant.

Els científics creuen que no es probable que s’identifiquin noves espècies que van viure en regions més humides perquè l’ADN no sobreviu més de varis milions d’anys en aquestes condicions, però consideren que poden fer-se nous descobriments en zones més fredes.

 

Norma Pedemonte

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=698827&idseccio_PK=1477

 

0 comentarios