Blogia
colorblau

S'aconsegueix separar amb èxit dues bessones siameses, la Marta i la Núria, per primera vegada a Catalunya

S'aconsegueix separar amb èxit dues bessones siameses, la Marta i la Núria, per primera vegada a Catalunya

Després de 6 hores d'operació i amb la col·laboració de més de 30 especialistes (anestesistes, cirurgians, infermeres...) s'ha aconseguit separar amb èxit per primera vegada a Catalunya, a l’Hospital Vall d’Hebron, dues bessones siameses, la Marta i la Núria, unides per l'abdomen.

Aquest tipus d'operacions tenen un índex de supervivència molt baix, per això la mare no volia sentir a parlar d'estadístiques. Afirma que tenir-les és el millor que li ha passat i que és un miracle que finalment tot hagi sortit bé,

Va saber que serien siameses quan estava de 12 setmanes. Li van recomanar que avortés i tot i així va decidir tirar endavant amb l’embaràs ja que li van dir que hi havia una possibilitat de que tot anés bé perquè només estan unides per un òrgan vital, el fetge. En el moment del naixement li van fer una cesària planificada per garantir la supervivència de les dues i evitar complicacions. Diu que van ser molts durs els primers mesos: banyar-les, donar-los el biberó... A més a més, li feia por el que pensés la gent i quan estava a un bar i ploraven se les emportava a casa per tranquil·litzar-les enlloc de fer-ho al carrer.

Les va criar ella tota sola. Ara tenen 7 mesos i per fi han aconseguit tenir la independència que té qualsevol persona. Minuts més tard de l’operació ja ploraven, però no pel dolor, sinó perquè es trobaven a faltar. Quan estan una al costat de l’altra es calmen. 

 

Gemma Borràs

http://www.ara.cat/societat/siameses-barcelona-vall_d-hebron_0_666533454.html

http://www.antena3.com/videos-online/noticias/ciencia/marta-nuria-eran-siamesas-que-sometieron-operacion-barcelona_2012031900059.html

http://www.laverdad.es/murcia/rc/20120319/sociedad/separadas-exito-siamesas-unidas-201203191340.html

0 comentarios