Blogia
colorblau

Els científics aconsegueixen fer un seguiment precís del desplaçament de més de mil cèl·lules al mateix temps

Els científics aconsegueixen fer un seguiment precís del desplaçament de més de mil cèl·lules al mateix temps

Una nova tecnologia permet observar i seguir els desplaçaments de grans quantitats d´objectes que es mouen amb gran rapidesa (quan s´observen amb el microscopi) i aconsegueix capturar les trajectòries exactes dels moviments en tres dimensions.

Aquest sistema permet seguir amb gran precisió el moviment de més de mil objectes petits al mateix temps i també permet fer observacions de grups bastant numerosos d´objectes (o ésser vius) petitísims per extreure informació estadística fiable.

Aquesta tecnologia ha esat demostrada en un estudi realitzat per l´equip de Ozcan de la Universitat de California ja que van poder seguir el moviment de 24.0000 cèl·lules, en camps de visió amplis i amb grans volums de la mostra van registrar durant un temps de 20 segons la trajectòria de cada cèl·lula. 

Aquest últim estudi és un dels més recents en varis anys del treball de Ozcan i els seus companys dedicats al desenvolupament de tècniques de microscòpia hologràfica. 

Aquest métode podrà detectar fàcilment i ràpidament les enfermetats transmeses per la sang i altres àreas de la telemedicina i també permetrà als científicis estudiar microorganismes unicel·lulars de moviment ràpid.

Per exemple molts dels protozous perillosos presents en aigües de fonts naturals no desinfectades, només s´han pogut observar en mostres petites i movent-se a través de àreas pràcticament biodimensionals. Aquesta nova tècnica sense lents podria revelar noves dates sobre el comportament dels protozous i permetre realitzar proves en temps real i nous tractaments farmacològics per combatre aquests microbis letals.

 

Font d´informació:

http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?org=NSF&cntn_id=125400&preview=false

http://noticiasdelaciencia.com/sec/ciencia/

Claudia Moncalvo Badia

0 comentarios