Facebook Twitter Google +1     Admin

Sabem realment què és l'Èbola?

20141013220820-image.jpgFa unes setmanes que no es parla d’altra cosa; l’Èbola. Tothom explica el que escolta a les noticies, al carrer, a l’escola o el que troba per internet. Però sabem realment de què parlem quan mencionem l’èbola?
Doncs l’Èbola és una enfermetat que s’origina per culpa d’un virus d’estructura filamentosa. El virus infecta l’endoteli capilar i diversos tipus de cèl•lules inmunes. Quan l’endoteli es troba infectat, deixa de realitzar les seves funcions que generalment són de regular el creixement de les cèl•lules i mantenir l’estructura vascular. Si el creixement d’aquestes cèl•lules es descontrola s’origina una propagació del virus a travès de la sang (metàstasis). És aleshores quan el virus s’exten per tot el cos.
Quan el germen s’exten, els simptomes de l’enfermetat comencen a ser visibles. Com ara augment de la temperatura causant febres molt altes, forts mals de cap, dolors musculars, debilitat, estrenyiment, vòmits, mal de panxa i pèrdua de la gana. Quan la malaltia està molt avançada també es poden trobar símptomes com envermelliment dels ulls i sangrats externs i interns.
Com bé es diu en els mitjans de comunicació, no hi ha cura per l’Èbola. L’únic tractament consisteix ajudar a l’organisme amb fluids i oxigen i com es lògic, l’aïllament del malalt.

https://es.scribd.com/mobile/doc/16515117
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ebola.html
http://www.natursan.net/cuales-han-sido-los-brotes-mas-mortiferos-del-ebola/


Laura Badosa de Gispert
13/10/2014 22:12 cmcgarbi Enlace permanente. Salut/Medicina


Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris