Blogia
colorblau

Les dones que consumeixen més de 2 begudes alcohòliques diàries tenen més risc de arritmias, segons un estudi.

Les dones que consumeixen més de dues begudes amb alcohol al dia tenen un major risc de arritmia cardiaca, segons un estudi del ’Brigham and Women’s Hospital’ i l’Escola de Medicina d’Harvard en Boston (Estats Units) i l’Hospital Universitari de Basilea a Suïssa.

Van analitzar els estudis que havien fet a 34.715 dones.
Les participants tenien més de 45 anys i no patien aquestes arritmias a l’inici de l’estudi, a més, van rebre seguiment entre 1993 i 2006. El consum d’alcohol es va avaluar en quatre categories:

- 0 begudes al dia
- 0 i 1,1 begudes
- Entre 1,1 i 2 begudes
- Més de 2 begudes al dia.

Durant els 12,4 anys de seguiment es van produir 653 casos confirmats de fibrilación atrial(un tipos de arritmia), que és un tipo de arritmia. Els casos es van produir en un 1,9 per cent de les dones que no consumien alcohol, en un 1,8 per cent de les quals consumien fins a una beguda al dia, un 1,6 per cent de les quals prenien fins a dues begudes al dia i un 2,9 per cent de les quals prenien més de dues begudes al dia.

Segons els autors d’aquest estudi, el consum d’alcohol de dues begudes al dia no va associat amb un major risc de arritmia cardiaca entre les dones de mitjana edat. Però es pot observar en els resultats, un petit grup de dones que consumien dues o més begudes alcohòliques al dia tenien 1,6 vegades més risc de arritmia cardiaca en relació a les quals no bevien alcohol.

http://www.solociencia.com/noticias/0812/03095908.htm

 

Marc Pont

0 comentarios