Blogia
colorblau

Científics descobreixen que el peix ratlla té un nivell d'intel·ligència equiparable a la de mamífers, rèptils i aus.

Científics descobreixen que el peix ratlla té un nivell d'intel·ligència equiparable a la de mamífers, rèptils i aus.

Un equip de científics d’Israel, Àustria i Estats Units han descobert que el peix ratlla d’aigua dolça posseïx un nivell d’intel·ligència "equiparable al de mamífers, rèptils i aus", que és capaç de moure’s i utilitzar els corrents d’aigua com a eines per a superar diverses proves.
La investigació, que recull la BBC, pretenia provar la capacitat per a resoldre problemes d’un grup d’aquestes espècies captives a Amèrica del Sud. Per a això, els membres de l’equip van establir una sèrie de proves sota l’aigua que els peixos havien de resoldre i que van demostrar que, en contra del que es creia, tenen intel·lecte. Segons expliquen els experts en la publicació Animal Cognition, les ratlles d’aigua dolça poden trobar-se en moltes aigües tropicals, com en el riu Amazones.
En el passat, la ciència suposava que els peixos cartilaginosos tenien unes capacitats cognitives limitades, però això era, en bona part, perquè resultaven difícils d’estudiar. Els científics també van avaluar si aquests peixos podien distingir entre els extrems blancs i negres d’una sonda i van concloure que, no solament realitzaven les tasques correctament, sinó que eren capaços de mostrar una sèrie d’estratègies diferents per a resoldre aquests problemes i obtenir les recompençes ocultes. "Les ratlles manipulen els seus cossos per a crear un flux d’aigua que transporta l’aliment cap a elles", explica l’expert.
Adriana Olsina 

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=677857&idseccio_PK=1477&h=

0 comentarios