Blogia
colorblau

Estudiants de la UPC inventen un sistema sense fil per a recarregar cotxes elèctrics.

Estudiants de la UPC inventen un sistema sense fil per a recarregar cotxes elèctrics.

Un grup d'estudiants de la Escola Universitària de Enginyeria Tècnica Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de Terrassa, han ideat un sistema per a recarregar vehicles elèctrics sense necessitat de conectar el cotxe a la xarxa a través d'un cable.
El nou sistema, denominat PLC, consta d'un carregador i una bobina situada en els baixos del cotxe que enllaça amb un sistema de generació d'inducció magnètica situat en el sòl de l'aparcament.

Activar el mecanisme

A l'estacionar el vehicle, s'activa el mecanisme que transmet energia a distància al receptor del cotxe des d'un pal elèctric situat en determinades plaçes d'aparcament i que fins ara era utilitzat pels vehicles elèctrics per a recarregar l'energia a través d'un cable. El nou sistema "està pensat perquè l'usuari no hagi d'intervenir, el PLC, que és el sistema de connexió, s'encarrega d'iniciar la càrrega, i quan ja està ple ho frena tambè de forma automàtica".
La idea s'ha presentat aquest migdia al costat d'altres invents, com un sistema per a generar energia en un vehicle a partir del seu propi moviment.


Adriana Olsina

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=681385&idseccio_PK=1477

0 comentarios