Blogia
colorblau

L'Hospital Porta del Ferro assoleix el primer trasplantament de pulmó tractat fora del cos.

L'Hospital Porta del Ferro assoleix el primer trasplantament de pulmó tractat fora del cos.

Metges de l'Hospital Porta de Ferro-Majadahonda (Madrid) han realitzat el primer trasplantant bipulmonar en tot el món. Aquesta tècnica, que es realitza una vegada extret el pulmó que es va a trasplantar, consisteix a connectar l'òrgan a una màquina que fa funcionar els pulmons reproduint les condicions del cos humà i que permet avaluar-los i millorar-los, de manera que es trasplanten en condicions òptimes. La perfusió ex viu permetria recuperar per a trasplantament un 25% dels pulmons i, per tant, reduir notablement la llista d'espera per a trasplantaments i millorar la qualitat de vida de les persones en aquesta llista.
L'operació, que es va portar a terme el 15 de desembre, ha estat presentada avui per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, qui ha acudit a l'hospital acompanyada del conseller de Sanitat, Juan José Güemes. El pacient trasplantat, un baró de 61 anys amb enfisema pulmonar a causa del tabaquisme, va rebre uns pulmons que van romandre quatre hores i mitjana en procés d'avaluació, connectats a la màquina.
Després de la intervenció, que en total va durar 22 hores, va romandre en la unitat de vigilància intensiva una setmana i fins a un mes a la planta. Ara es troba en el seu domicili i recuperant-se correctament.

Adriana Olsina

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=683443&idseccio_PK=1477

0 comentarios