Blogia
colorblau

S'ha realitzat una proba sobre l'acció del subconcient amb les associacions de senyals de la gent distreta.

S'ha realitzat una proba sobre l'acció del subconcient amb les associacions de senyals de la gent distreta.

Bryan Gibson (de la Universitat Central de Michigan) va mostrar productes coneguts de cola associats amb certes paraules i imatges a estudiants de psicologia. Alguns d’aquests productes van tenir associacions positives. Uns altres van tenir associacions negatives.

Després, els participants van ser distrets amb una tasca cognitiva no relacionada, memoritzar un nombre de vuit dígits, i els van oferir una llauna de Coca-cola o Pepsi 
perquè la portessin a casa.

Al distreure’s, aquells que inicialment van ser neutrals ambdues marques van tenir una forta inclinació a escollir la marca que havia estat associada a paraules o imatges positives en la tasca anterior. Cal destacar que això va succeir encara quan els participants no poguessin recordar quina marca havia estat aparellada amb senyals positius.

Aquells que, segons es va comprovar en una prova inicial, tenien una preferència establerta cap a una marca abans de l’experiment, no van ser afectats per la inclusió d’una tasca de distracció quan després van fer la seva elecció.

http://www.solociencia.com/medicina/08061606.htm

Mireia Nosàs

0 comentarios