Blogia
colorblau

Inserten codis d'identificació en embrions de ratolí

Inserten codis d'identificació en embrions de ratolí

Els investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona i del CSIC, ha aconseguit desenvolupar un sistema d’identificació per a ovocits i embrions, això permetrà etiquetar-los amb un codi de silici que és individual.
Aquest sistema permetria un menor error de les gàmetes femenines i dels òvuls fecundats in vitro i la transferència d’aquests als pacients, així reduint les fases dels processos clínics que han d’estar controlades per dos embriòlegs.
S’ha triat el silici perquè ja s’havien fet unes investigacions i havien comprovat la innocuïtat amb les cèl•lules humanes. Aquests codis s’han insertat per microinjecció en l’espai perivitel•lí dels embrions de ratolí, que es troba entre la cèl lula, o l’embrió pròpiament dit, i la coberta que l’envolta, anomenada zona pelúcida. El codi que els identifica s’allibera quan l’embrió surt de la zona pelúcida abans de la seva implantació a l’úter matern.
En aquesta investigació s’ha comprovat que els blastocits es desenvolupin correctament, la facilitat de lectura amb els microscopis i que sigui eficaç el sistema durant la congelació i descongelació dels embrions.
L’única fase que produeix algunes limitacions és la de quan s’allibera del codi, però ja s’està perfeccionant. També estan investiant la possiblilitat que s’enganxi el codi en la zona pelúcida externa, per així evitar la microinjecció. Una cosa que s’intentarà, serà la lectura automatizada, facilitant així el treball i la seva manipulació.

Finja Nack

Enllaç:
http://www.csic.es/web/guest/noticias-y-multimedia;jsessionid=22527AAE033772A592C06672EBCBD5DC?p_p_id=contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet_struts_action=%2Fcontentviewer%2Fview&_contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet_nodeRef=workspace%3A%2F%2FSpacesStore%2F298f09f2-f7c6-4464-9699-298cc2ee4ec5&_contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet_gsa_index=false&_contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet_title=noticias&contentType=news

 

0 comentarios