Blogia
colorblau

Nou fàrmac contra el càncer de mama sorgit del fons del mar.

Nou fàrmac contra el càncer de mama sorgit del fons del mar.

La lluita contra el càncer avançat de mama compta amb un nou aliat sorgit del fons del mar. Es tracta de la eribulina, un fàrmac de quimioteràpia obtingut d'una esponja de mar (Halichondria okadai), tòxica i molt freqüent en la costa japonesa del Pacífic, que pot millorar en un 20% (uns dos mesos) la esperança de vida de les dones ja tractades previament i que pateixen metàstasis.

L'estudi es va duur a terme pel grup de càncer de mama de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron.

"La eribulina ha demostrat ser eficaç en tots els tipus de càncer de mama", afirma Javier Cortés, director de la unitat de càncer de mama de la Vall d'Hebron. Cortés explica que aquest medicament té un mecanisme de doble acció. " Per una banda impedeix la divisió de les cèl·lules tumorals, cosa que fan altres tractaments de quimioteràpia, però que a més la eribulina s'uneix a la tubulina (unes proteïnes essencials per l'esquelet intern de la cèl·lula) i produeix uns agregats que maten la cèl·lula tumoral", senyala l'investigador del centre català.

Aquest estudi en fase III suggereix que fet servir com agent aïllat, aquest fàrmac podria acabar convertint-se en un nou patró de teràpia en dones amb un intens tractament previ a una metàstasis de càncer de pit.

L'Òrgan de control de medicaments en els Estats Units(FDA), ja ha autoritzat la venda d'aquest producte, que comercialitza el laboratori japonés Eisai sota la marca Halaven.

L'Oncòleg català afirma que pot ser que en Europa estigui aprovat per la agència del medicament en juny.

 

http://www.youtube.com/watch?v=kHU2vh0ABoY

Paula Sánchez

1er Batx A.

0 comentarios