Blogia
colorblau

FUNCIONAMENT REACTORS D'AIGUA A ALTA PRESSIÓ

Aquest tipus de reactor està format per dos circuits d’aigua, un de primari que connecta l’aigua amb el reactor i un de secundari que el que fa és transformar en electricitat la calor produïda pel primer circuit d’aigua.

L’aigua que entra al primer circuit, és impulsada per una bomba fins al nucli del reactor. Allà es produeix la fissió dels àtoms d’urani, en aquesta reacció s’allibera calor i l’aigua que esta emmagatzemada s’escalfa i per tant la pressió puja. (La reacció està totalment controlada per substàncies dissoltes en l’aigua o en les barres que moderen la reacció.)

L’aigua passa a traves del conducte a alta pressió fins a arribar al generador de vapor, passant pel pressionador. Un cop al generador, hi arriba aigua freda, es produeix un intercanvi de calor i això fa que es generi vapor, aquesta aigua prové de les torres de refrigeració o del riu. L’aigua que ja s’ha refredat, torna cap al inici del circuit primari per tornar a repetir el cicle.

El vapor produït al generador va cap a unes turbines gràcies a l’alta pressió que porta el vapor, aquetes turbines giren molt ràpidament, l’alternador i l’estació transformadora s’encarreguen de convertir l’energia mecànica en electricitat. L’electricitat produïda es distribuïda per les torres d’alta tensió.

El vapor de les turbines va a parar a un condensador d’aigua, i aquest el refreda perquè es converteixi en aigua. El vapor ja transformat en aigua va cap al generador per tornar a repetir el cicle.

I així és com una central nuclear de reactor d’aigua a alta pressió aconsegueix generar electricitat.

http://www.csn.es/index.php?option=com_content&view=article&id=10829%3Acentrales-nucleares&catid=46%3Ainfografias&Itemid=62&lang=en

 

Pau Pallarès

0 comentarios