Blogia
colorblau

Salvador Macip ha guanyat el primer premi Carlemany al foment de la lectura amb ‘Hipnofòbia’.

Salvador Macip ha guanyat el primer premi Carlemany al foment de la lectura amb ‘Hipnofòbia’.

He triat aquest tema, ja que, en Salvador Macip ha estat un ex alumne de la nostra escola i farà un parell d’anys va vindre a fer-nos una conferencia.

       Salvador Macip ha guanyat el primer premi Carlemany al foment de la lectura amb ‘Hipnofòbia’.

Macip és el primer escriptor que obté el renovat Carlemany. A partir d'ara les obres finalistes les llegeixen un grup d'estudiants d'entre 14 a 16 anys, que trien la guanyadora. L'objectiu d'aquest nou format és el foment de la lectura entre els més joves.

El Premi Carlemany l'atorguen el govern d'Andorra, la Fundació Enciclopèdia Catalana i les editorials Proa i Columna. El consell lector d'aquesta primera edició ha estat format per l'escriptor Pep Coll, la pedagoga Mercè Escardó, els professors andorrans Gemma García, Manel Gibert i Roser Calvo i l'editor de Proa, Josep Lluch.

Salvador Macip fa un breu resum i explica la intenció del llibre. Aquestes són les seves paraules:

-          Hipnofòbia és una història sobretot de misteri i d’intriga, amb un toc fantàstic i una mica de por també.

El plantejament sobretot era que pesaria si tinguéssim la capacitat de manipular les ments? Què faries tu si poguessis dirigir les persones i de fet a la humanitat  sencera.

La història es plateja això una persona que descobreix aquesta capacitat i intenta doncs, canviar la societat a la seva manera i entra una altra persona que intenta una mica aturar-la. I per sobre d’això hi ha una mica aquestes escenes d’acció, d’intrigues…

Seria un plantejament filosòfic, què faríem en una situació així?

 

       Macip es dedica des de fa catorze anys a la investigació oncològica. El 2005 va publicar la seva primera novel·la, "Mugrons de titani", juntament amb Sebastià Roig, amb qui cinc anys després va obtenir el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil amb "Ullals". En l'àmbit de la divulgació científica, ha publicat obres com "Immortals, sans i perfectes" i "Les grans epidèmies modernes".

 

Web personal:

http://www.macip.org/

blog personal:

http://bloguejat.blogspot.com/

blog de divulgació biomèdica:

http://inmortalesyperfectos.blogspot.com/

 

Leïla Tamani Hernández

0 comentarios