Blogia
colorblau

S’ha creat una nova aplicació per millorar la comunicació amb nens autistes. Un informàtic d’Esplugues de Llobregat, Josep Martínez ha estat el creador d’aquesta, tot i utilitzant la tecnologia tàctil dels telèfons mòbils. 

Actualment, el sistema està disponible per aparells de l’entorn de la marca Apple ja que són els més fiables y els que no ocasionarien problemes.

 En Josep Martínez ha bautitzat aquesta aplicació amb el nom “Baluh”. Els usuaris d’aquest programa poden escollir entre 4.000 pictogrames amb les quals poden comunicar-se amb el seu entorn.

Aquest sistema substitueix els típics llibres tradicionals que utilitzen les persones que pateixen problemes al parlar. Es un programa que es pot personalitzar  per cada usuari ja que es poden incloure pictogrames específics. 

En el dispositiu el malalt pot escollir i combinar més de 100 imatges (Hi han imatges com una persona bevent aigua, una d’altre menjant fruita…) que a partir d’aquestes imatges el tutor del pacient o el pare pot crear un llibre personalitzat per millorar la comunicació de l’afectat.

La finalitat que té en Josep Martínez es facilitar la comunicació i permetre tenir una “conversació amb fluïdesa” amb un entorn àgil i fàcil. Però, tenint en compte que “Baluh” millora la facilitat de comunicació, NO SOLUCIONA EL PROBLEMA. 

0 comentarios