Blogia
colorblau

Un nou test pel VIH indica els resultats amb un canvi de color

Científics del Imperial Collage de Londres, en el Regne Unit; han desarrollat un nou test per diagnosticar el VIH. Aquest test detecta fins i tot en els nivells més baixos del viurus, utilitzant un nou mecanisme de fluids que canvien de color per indicar-ne el resultat, tant si és positiu com negatiu.

Els detalls del prototip d’aquesta prova, que encara necessita ser sotmesa a estudis més detallats, s’han publicat a la revista Nature Nanotechnology, on també indica que aquesta prova també funciona per detectar el càncer de pròstata.

La tecnologia en la que està basada aquest test revolucionari consta en sensors visuals que dectecten un biomarcador del virus VIH, el p24. Els sensors que analitzen el suero sanguini que esta colacat en un recipient d’un sol ús que serveix per detectar la presència del p24. Si aquest provoca canvis, mitjançant una reacció química, canvuant el color del fluid, obtenint com a resultat el color blau amb  un resultat positiu i vermell si no esta present el virus. Tan mateix pot ser configurada per detectar las petjadas individuals d’una enfermetat o virus, com per exemple una proteïna específica.

Fonts:

http://www.telecinco.es/informativos/sociedad/test-VIH-azul-detecta-investigadores_0_1500450763.html

http://www.diariosalud.net/index.php?option=com_content&task=view&id=25079&Itemid=413

Mònica Monleon

0 comentarios