Blogia
colorblau

Diagnòstic amb “Smartphone”

Diagnòstic amb “Smartphone”

Qui sap si en uns dies el metge ens demanarà que ens descarreguem una aplicació pel mòbil, o que un dia arribem a la consulta i el metge ens ensenyi una radiografia directament des de l’”Smartphone”?

Encara ens falta una mica per tot això, però actualment, ja tenim algunes aplicacions per a mòbils. Es diu que ja hi ha unes 40.000 aplicacions per a Blackberry, iOS, Android,… relacionades en la salut arreu del món.

De moment les més conegudes i utilitzades són aquelles relacionades amb la forma física i l’entrenament personal. Encara que hi ha d’altres aplicacions que no són d’entrenament que també són molt conegudes, com ara “Cadriograph” en la que tocant amb el dit la pantalla i amb la càmera del mòbil, et pot calcular la freqüència cardíaca de una persona, fer comparacions i compartir i guardar resultats. També podem trobar aplicacions que serveixen com a gràfiques de dietes, calculadores de glucosa, etc…

Un dels llocs on seria interessant posar aquesta tecnologia seria en l’àmbit psicològic. Així aprofitar la tecnologia per notar canvis de conducte o d’hàbits entre gent malalta i per exemple, així detectar una depressió.

En aquesta nova etapa de crear aplicacions per a Smartphone els espanyols han tingut un gran èxit. per exemple “iDoctus” creat per Ángel Díaz Alegre i Luis del Cañizo, o la de “MyVue” una aplicació que permetrà veure imatges radiològiques des de un mobli, tauleta…

 

Clàudia Aymerich

 

Fonts d’informació:

http://www.elcomercio.es/rc/20121119/mas-actualidad/tecnologia/diagnstico-smartphone-201211182158.html

http://www.abc.es/tecnologia/20121119/rc-diagnostico-smartphone-201211190133.html

0 comentarios