Blogia
colorblau

Curen a gossos paralítics amb cèl·lules del seu musell(hocico)

Curen a gossos paralítics amb cèl·lules del seu musell(hocico)

Un equip de científics de la Universitat de Cambridge (Regne Unit) ha aconseguit revertir la paràlisi en gossos i restablir el moviment de les seves extremitats després d’injectar a la medul·la espinal un cultiu de cèl·lules procedents del seu musell. Prèviament s’havia comprovat que les cèl·lules emprades en el tractament (cèl·lules olfactives envoltants, conegudes amb les sigles OEC) permeten el creixement de les fibres nervioses que mantenen la connexió entre el nas i el cervell.

L’experiment es va dur a terme amb 34 animals que havien patit danys medul·lars de manera accidental i que no podien caminar amb les potes del darrere. A 23 d’aquests gossos es va injectar el cultiu de cèl·lules a la zona medul·lar danyada i a la resta se li va administrar un líquid neutre. Segons els investigadors, un mes més tard, la majoria dels gossos que van rebre el trasplantament van aconseguir una millora considerable que els permetia tornar a utilitzar les potes del darrere i coordinar els seus moviments amb el de les davanteres en una cinta de caminar, tot i que cap va recuperar totalment la mobilitat que tenien abansde la lesió.

Robin Franklin, expert en biologia regenerativa de l’Institut de Cèl·lules Mare MRC de Cambridge, ha explicat que aquests resultats són molt importants perquè mostren per primera vegada que el transplantament d’aquest tipus de cèl·lules pot aconseguir una millora significant en una medul·la espinal danyada. També ha dit que s’ha de confiar en que la tècnica permeti restablir almenys part dels moviments en pacients amb dany a la medul·la espinal, tot i que encara queda molt camí per recórrer abans de dir que això permetria recuperar totalment les funcions perdudes. A més a més Franklin creu que la col·laboració entre la veterinària i la medicina regenerativa podria ser molt útil per desenvolupar aquesta tècnica.

 

Fonts d’informació:

http://www.muyinteresante.es

 

Pau Poll

0 comentarios