Blogia
colorblau

Teletransportació: és possible?

 

Allò que veiem a les pel·lícules que un superheroi es teletransporta on vol i quan vol és fisicament impossible. La teletransportació de matèria no es pot dur a terme, però el professor Anton Zeilenger ha aconseguit teletransportar quànticament un fotó a més de 140 quilòmetres.

La teletransprtació quàntica es basa en l’entrellaçament de les partícules.Això de és un fenòmen molt surrealista: es basa en què un fotó que ha de passar per un lloc però té dos camins no n’escull un, sino que es divideix en dos fotons de baixa energia i passa pels dos camins. Aquests dos fotons queden entrellaçats, i si les característiques d’un canvien, les de l’altre també. Això s’utilitza per teletransportar informació d’un fotó a un altre. És a dir, en un punt tenim un emissor, una màquina anomenada Alice, i en un altre punt tenim un receptor, anomenat Bob. Totes dues màquines contenen un fotó, i aquests dos estan entrellaçats. Per tant, podem teletransportar la informació de l’estructura del fotó d’Alice al fotó de Bob.

Aquest experiment planteja un munt de preguntes, com: és possible teletransportar la informació de l’estructura d’un àtom a un altre? Si fos, possible, llavors podriem copiar l’estructura d’una persona i reproduir-la en un altre punt? I això encara en planteja més, perquè llavors la persona que es reprodueix no seria la mateixa, sino una còpia exacta. I l’ànima també s’hauria teletransportat? O és que no en tenim, i només som informació?

Marc Montañà

 

Font:

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20121124/54355782552/la-contra-anton-zeilinger.html

 

Més informació:

http://www.abc.es/blogs/nieves/public/post/logran-cambiar-desde-el-presente-un-evento-del-pasado-12215.asp

0 comentarios