Blogia
colorblau

Són fiables els assaigs de medicaments a l'Índia?

Els assaigs de fàrmacs es practiquen en persones que s'hi presenten voluntàriament assumint els riscos a canvi d'una remuneració econòmica i una assegurança per part de la farmacèutica.

Aquests assaigs estan sotmesos a uns controls molt estrictes per tal de garantir la salut del individu que prova el medicament i llistar-ne tots els efectes secundaris en l'organisme. Donades les característiques d'aquests assaigs, el preu que les entitats de prova cobren a les farmacèutiques és molt elevat.

D'aquesta manera, igual que amb la mà d'obra de les fàbriques, els assaigs mèdics s'han deslocalitzat dels països més desenvolupats a països amb menys recursos com l'Índia. A l'Índia, diversos instituts ofereixen ràpids assaigs d'una durada d'un mes a uns preus que les empreses del primer món no poden competir. 

Llavors, són igual de fiables? Rotundament no. Els voluntaris indis encadenen aquests assaigs i no són estudiats de cap manera. Podríem dir que els instituts de proves que duen a terme aquestes pràctiques simplement vigilen que el pacient no mori durant l'assaig. Ni els efectes secundaris, ni l'historial mèdic del voluntari són tinguts en compte.

Els informes que surten d'aquests assaigs per tant, són quasi inventats. I això pot arribar a fer molt de mal a tots els pacients del món en general.

Enllaç al 30 minuts "Assajos clínics low cost"

http://www.tv3.cat/30minuts/reportatges/1882/

 

Guillem Allepuz

Fonts: 30 minuts "Assajos clínics low cost"

0 comentarios