Blogia
colorblau

Mines a la Lluna?

Mines a la Lluna?

 

La National Aeronautics and Space Administration, més coneguda per NASA, ha començat a acceptar sol·licituds d’empreses privades amb la finalitat d’explorar la Lluna en busca de recursos útils. El prinipal recurs que es busca aconseguir és l’heli-3, un isòtop no radioactiu de l’heli poc comú a la Terra que s’utilitza en reactors de fusió nuclear.

Aquestes missions d’exploració serien no-tripulades, l’objectiu és contruir robots que realitzin prospeccions al sòl lunar. Aquestes activitats no rebran diners desde el govern dels Estats Units, però si el suport de la NASA. 

La col·laboració entre la NASA i les companyies privades no és res estrany. Vàries empreses privades treballen per a mantenir l’Estació Espacial Internacional desde fa anys i aquestes col·laboracions han estat sempre un èxit. Aquesta iniciativa per a explotar econòmicament la Lluna seria una manera de poder continuar amb l’exploració del nostre sistema solar.

Segons el tractat de les Nacions Unides sobre l’espai exterior, tots els païssos tenen prohibit reclamar la Lluna o un territori d’aquesta com a part pròpia. En el cas de voler fer explotacions privades a la Lluna s’hauria de crear un nou tractat sobre el drets de propietat fora de la Terra.

Una de les col·laboracions més recents de la NASA amb una empresa privada és la campanya que estan portan a terme conjuntament amb "Planetary Resources" per a millorar els algoritmes de reconeixement d’asteroides.

 

Font: http://www.theverge.com/2014/2/9/5395684/nasa-begins-hunt-for-private-companies-to-mine-the-moon-catalyst

 

Daniel Allepuz

0 comentarios