Blogia
colorblau

Barcelona guarda els genomes de 100.000 persones de tot el món

Barcelona guarda els genomes de 100.000 persones de tot el món Barcelona és la nova ciutat amb un gran arxiu europeu de biomedicina.
Segons diverses fonts oficials, han confirmat que la informació genètica de 100.000 persones de diversos llocs del món estan guardats a Barcelona desde el 13 de maig. Gràcies aquest fet, Barcelona s’ha convertit en una de les seus del EGA, que significa Arxiu Europeu del Genoma-Fenoma, el qual permet emmagatzemar 800 estudis de biomedicina fets en 200 centres d’arreu el món en un gran ordinador amb un milió de gigabytes de memòria.

També voldria destacar un altre banc de dades similar ubicat al European Bioinformatics Institute (EBI) de Londres que ha estat creat per emmagatzemar la informació genètica utilitzada en investigacions internacionals i així la comunitat cíentifica pugui veure els resultats i comprovar-ho.

L’Arcadi Navarro, cap de l’equip del EGA: "És una infraestructura necessària per garantir que les dades finançats amb fons públics s’emmagatzemen de forma adequada, es distribueixen àgilment i s’analitzen exhaustivament". També el magatzem va explicar que garantitza que és puguin millorar nous treballs d’investigació a partir de les noves dades que pot disposar la comunitat científica.

Finalment cal destacar unes dades del 2014, l’EGA que està gestionat per la CRG (Centres de Regulació Genómica de Barcelona), van rebre moltes peticions, més concretament de 5.000 usuaris diferents van rebre més de 20.0000 peticions. Seguidament Jaume Lanaspa, director general de la Fundació de La Caixa, van confirmar la participació en la financiació del projecte. Jaume Lanaspa va dir: "Sens dubte aquesta iniciativa crearà ocupació d’hipercalidad i contribuirà a augmentar la nostra presència en el món científic ".

LINKS:
http://www.elpuntavui.cat/ma/article/2-societat/5-societat/741547-barcelona-capital-del-genoma.html

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/05/14/catalunya/1400086140_106704.html

http://t.ara.cat/societat/Barcelona-mes-important-dEuropa-persones_0_1138086429.html?

Eduard Mauri

0 comentarios