Blogia
colorblau

És mentir bo per la salut?

Sempre ens han dit des de petits que mentir és dolent, però a l'hora de la veritat enganyem constantment per evitar o bé ser rebutjats per la societat/entorn d'amics o per tenir més control sobre les persones. Però, és saludable? En què ens beneficia? 

Segons estudis recents, les dones menteixen majoritàriament per protegir una altre persona, els homes menteixen per millorar la seva imatge i els nens per evitar un càstig. De fet, l'evolució ens ha demostrat que mentir ajuda a la supervivència d'una espècie ja que això demostra un alt nivell intel·lectual que l'animal que l'empra. Gràcies a les mentides van assolir el lideratge de grup, aconseguien més èxit social i reproductiu.

Ensarronar ens aporta un estat de seguretat el qual fa que tinguem menys estrés. Però hi ha persones que a causa de la seva religió o educació el fet de mentir els provoca angoixa i malestar, aleshores en aquestes excepcions, enganyar no és una via saludable. Bé, sempre hi ha molts graus de mentida, podem dir-li al veí del costat que estem bé quan en realitat estem fets pols, o podem inventar que som científics de la NASA. 

A més, altres estudis demostren que acostumem a mentir quan ens sentim intimiadats o no tenim temps per pensar bé.

http://elpais.com/elpais/2014/11/14/buenavida/1415983320_146955.html

Paula Espinal

0 comentarios