Blogia
colorblau

#CharlieCharlieChallenge: per què es mou el llapis?

#CharlieCharlieChallenge: per què es mou el llapis?

El repte Charlie Charlie (Charlie Charlie challenge), és un joc en el qual suposadament pots fer contacte amb un dimoni del més enllà, és similar a la güija, i s’ha popularitzat molt a les xarxes socials.

El joc consta de col·locar dos llapis fent equilibri en forma d’una creu damunt d’un paper amb les paraules ‘sí’ i ‘no’, posteriorment li preguntes al suposat dimoni sobrenatural anomenat Charlie, qui contesta movent el llapis cap a alguna de les dues paraules.

Tot això té una explicació científica sobre per què el llapis es mou:

Primer es tracta de la força de gravetat i la posició inestable i sensible en la qual es col·loquen els llapis.

En cas que intentis col·locar-los en la posició necessària per al joc, pots descobrir que a menys que no hagis realitzat alguna pregunta, els llapis es mouran. La seva posició és tan inestable que la menor variació en l’entorn al voltant d’aquests afecta el seu equilibri i produeix un balanceig.

Per exemple, un tènue tremolor de la superfície on estan recolzats o el més mínim canvi en el corrent d’aire, provocat fins i tot per la respiració, poden fer que el llapis es mogui d’un costat a un altre.

A diferència de la taula de güija on els participants col·loquen la mà sobre un got, estant en contacte directe amb aquest, en el nou fenomen de les xarxes socials, fa que sembli que els llapis es mouen per si mateixos, per la qual cosa és fàcil creure que l’única explicació ha de ser una força sobrenatural.

Fins i tot, en algun cas no es mouen, això es deu al fet que els llapis no estan perfectament alineats o quan la superfície de contacte és massa àmplia, per exemple en el cas dels llapis amb cossos hexagonals. La qual cosa resulta en un excés de fricció que deriva en la falta de moviment.

 

http://www.bbc.co.uk/mundo/noticias/2015/05/150527_charliecharliechallenge_porque_se_mueve_lp#mce_temp_url#

 

Judit Ruiz

0 comentarios