Blogia
colorblau

Alzheimer una varietat de diabetis?

Alzheimer una varietat de diabetis?

Tots sabem que la insulina és emprada per a tractar la diabetis, però els investigadors de la Universitat Northwestern de Chicago sembla que li han trobat una altra utilitat d’enorme importància. Resulta que aquests investigadors han descobert que la insulina pot tenir propietats per a reduir o frenar el alzheimer ; de confirmar-se es podria considerar a aquesta malaltia com una tercera varietat de diabetis, en aquest cas una diabetis cerebral. Per la seva investigació, aquests científics van sotmetre a una part de les cèl•lules que emmagatzemen la memòria a condicions similars a les quals es donen quan una persones desenvolupa alzheimer. Després els van subministrar insulina i un altre compost, el Rosiglitazone també utilitzat per a tractar, en aquest cas, la diabetis de tipus 2. Com conclusió del seu estudi van constatar que la insulina juntament amb l’anterior compost (Rosiglitazone)  ajuda a protegir i frenar

el dany que ocasionen les proteïnes tòxiques anomenades ADDL en les neurones i que originen

a l’alzheimer.

Resumin:  les persones amb diabetis serien més propenses a desenvolupar alzheimer i per tant el que caldria fer és millorar l’eficàcia de la insulina que posseïm en el nostre cos i augmentar els nivells d’aquesta  perquè les cèl•lules estiguin protegides.

 

Per una informació més completa i tècnica consulteu:

http://www.fundaciondiabetes.org/adjuntos/03_2006%5C55.pdf

Per veure una entrevista als investigadors(en anglès):

http://www.youtube.com/watch?v=_wtAyiLt1Qo

 

Sílvia Dyson

 

1 comentario

Andrea Borrellas -

Si realment és cert, jo ho crec(un consell qu donen els metges és veure molt poc alcohol i no menjar molts sucres), és un gran pas. És molt important saber això, sobretot per ajudar a reduir-ne els simptomes o retrassar-ne l'aparició. Però, això vol dir que, per exemple, la dieta influeix a l'aparició d'aquesta malaltia?