Blogia
colorblau

Les balenes primitives parien a les seves cries a terra.

Les balenes primitives parien a les seves cries a terra. Els fòssils d’una balena embarassada que va viure farà quasi 48 milions d’anys han sigut trobats per un equip de científics encapçalats pel paleontòleg Philip Gingerich de la universitat de Michigan. Els anàlisis del fòssils han revelat que les balenes primitives parien a les seves cries a terra, segons publica la revista científica PLoS.
Es tracta del primer esquelet fetal d’una balena extingida del grup conegut com Archaeoceti i una nova espècie denominada Maiacetus inuus.
El fetus descobert estava col•locat per a un part de cap, com ho fan els mamífers terrestres a diferencia de les balenes modernes; el que indica que les primitives parien a terra. A més a més la dentadura desenvolupada al fetus suggereix que els Maicetus recent nascuts podien arreglar-se-les sols al començament de la seva vida.
En comparació amb altres fòssils de balena, aquests ocupen una posició intermèdia entre l’evolució de les balenes de la terra al mar. Per aquest motiu aquests fòssils ofereixen un nova informació sobre els canvis que van suposar aquesta transició.

Laura Gómez

0 comentarios