Blogia
colorblau

"Windows 7" arriba a les botigues catalanes sense ordinadors

"Windows 7" arriba a les botigues catalanes sense ordinadors

Windows 7 ha arribat a les botigues d’informàtica catalanes en forma de caixes del nou programa però gairebé sense ordinadors que el portin instal·lat. Els comerços, incloses algunes grans cadenes d’informàtica, mantenen l’oferta d’ordinadors amb Windows Vista –fins i tot sense rebaixes- abans d’ocupar els prestatges amb nous models equipats amb Windows 7, alguns dels quals ni tan sols han rebut. El sistema operatiu va arribar a les botigues el 22 d’octubre, però les versions d’empresa estan disponibles des del setembre.
Precisament, per impulsar les vendes, Microsoft va llançar una oferta d’actualització aquest estiu que oferia gratis la renovació a qui comprés un ordinador amb Vista, segurament el programa menys popular de la multinacional. La lletra menuda, no obstant, remetia a cada fabricant per aconseguir el CD amb l’actualització i alguns cobren fins a 29 euros per les despeses d’enviament del disc òptic.
La situació contrasta amb les xifres que ha donat Microsoft aquest cap de setmana sobre les dades de llançament mundial de Windows 7, en què, citant la consultora NPD, assegura que als EUA les vendes inicials del nou sistema operatiu han suposat un augment del 234% respecte a Windows Vista, quan es va llançar fa tres anys.

A favor de les vendes de caixes figura el fet que Vista, quan va sortir, el 30 de gener del 2007, exigia màquines més potents que les que exigeix 7 respecte al seu predecessor, fet que va fer que molts usuaris optessin per renovar directament l’ordinador.
La NPD, en la mateixa nota, admet que les vendes de màquines no han estat tan potents com quan es va llançar Vista, i que fins i tot són un 6% menor que llavors, fet que atribueix a la data del llançament comercial. “Vista va tenir un lleuger avantatge en els inicis perquè les vendes al gener són tradicionalment més altes que a l’octubre.


Adriana Olsina

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=659742&idseccio_PK=1012

0 comentarios