Blogia
colorblau

El telescopi "Hubble" desvetlla que Plutó es torna cada vegada més vermell.

El telescopi "Hubble" desvetlla que Plutó es torna cada vegada més vermell.

Un grup de científics de la NASA ha anunciat avui que el planeta nan Plutó està adquirint amb rapidesa un color cada vegada més vermell, segons mostren unes imatges preses pel telescopi espacial Hubble. Les imatges mostren, segons informa la NASA a la BBC, com el nitrogen congelat de la superfície mostra cada vegada més lluentor en el nord i apareix més fosc en l'hemisferi sud.
Aquests canvis semblen ser conseqüència del gel desfet i de la congelació de l'altre pol, precisa el portaveu de la NASA. La temperatura mitja en la superfície del planeta nan és de 233 graus centígrads sota zero.

Alguns astrònoms s'han mostrat sorpresos davant canvis "tan grans i tan ràpids", segons afirma un expert del Southwest Research Institute, Marc Buie.
En el 2006, els astrònoms van despullar a Plutó del seu estatus de planeta i ho van resituar en una nova categoria, la de planeta nan, atès que és considerablement més petit que els altres vuit planetes tradicionals del Sistema Solar, amb un diàmetre de 2.360 quilòmetres, menor al d'algunes llunes.


Adriana Olsina

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=684837&idseccio_PK=1477

0 comentarios