Blogia
colorblau

Millora la detecció precoç del Alzheimer.

Millora la detecció precoç del Alzheimer.

Ja és possible detectar l’alzheimer quan encara els sintomes són lleus. Fins i tot es pot arribar a detectar anys abans de manifestar-se alguna senyal. Tot hi això hi ha una mala noticia i es que no hi ha cap tractament que demostri ser capaç de frenar la progressió d’aquesta malaltia. Entre tot això hi ha un debat mèdic i ètic sobre si s’ha d’oferir poder fer-se  proves de diagnòstic precoç si no se’ls pot oferir un tractament. Aquest és un tema personal ja que hi ha gent que no vol saber-ho i altres que prefereixen estar informats per tal de poder acabar d’arreglar papers, testaments ara que el cervell encara els funciona bé.

Hi han dues noves probes per detectar si hi ha alzheimer, ja que es produeixen canvis en el cervell.

-La primera consisteix en extreure el líquid, que banya les neurones de la medul·la, del interior de la columna vertebral  i analitzar la presencia de proteïnes que canvien amb l’alzheimer. Si hi ha un nivell baix de la proteïna Betaamiloide es que la malaltia s’ha iniciat i si apareix un nivell alt de la proteïna Tau vol dir que esta causant un dany massiu.

-La segona prova es tracta d’observar directament les plaques de la Betaamiloide en el cervell amb una tècnica d’imatge anomenada PET.

Encara es continua sense cap tractament tot i que s’estan fent més de 60 fàrmacs experimentals. Aquestes dues noves probes ajudaran al avanç de l’ investigació.

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100919/54005356908/mejora-la-deteccion-precoz-del-alzheimer-sant-pau-agencia-europea-universidad-barcelona-belgica-madr.html

 

Rosa Porredon

0 comentarios